2024. április 19., péntek

Műsorfolyammá alakul a Közügyek

A Pannon Televízió megújult műsorát hétfőtől kísérhetik a nézők

Megújul a Pannon Televízió Közügyek műsora. Az első Közügyek-műsorfolyam hétfőn indul 17 órától, és 20.30-ig tart, a tervek szerint minden hétköznap jelentkezik. Az újdonságokról Juhász Gábor, a Közügyek-műsorfolyam felelős szerkesztője számolt be a lapunknak:

Juhász Gábor, Farkas Athéne, Mohácsi Huba, Fridrik Gertrúd és Kozma Zoltán  (Gergely Árpád felvétele)

Juhász Gábor, Farkas Athéne, Mohácsi Huba, Fridrik Gertrúd és Kozma Zoltán (Gergely Árpád felvétele)

– A Közügyek, mint hírháttérműsor, korábban is jelen volt a Pannon tévében. A téli szünetben jött az ötlet, hogy bővíthetnénk. Sokat gondolkodtunk ezen, és még többet egyeztettünk. Ez egy három és fél órás műsorfolyam lesz. Nagyjából a meglévő tartalmainkat egységesíti. Megmaradnak az eddigi magazinműsorok, ezentúl viszont egy műsorvezető kalauzolja végig ezeken a nézőket. A műsorfolyam két híradóval jelentkezik, a szokásos 17.30-kor kezdődővel és a 20 óraival, marad a hírháttér rész, amely eddig volt a Közügyek és a 18.05-től megközelítőleg 19 óráig tartó műsorrész is. A híradóban másfél-két percet kaphat egy-egy téma, de a Közügyekben felvezető anyagot adhatunk, vendéget hívhatunk, élőben helyszíneket kapcsolhatunk, és a témákat bővebben kifejthetjük. A hírháttérben, amely 18 és 19 óra között nézhető, négy-öt ilyen rész lesz. Újdonságnak számít az is, hogy 17 órakor és 19-kor lesz egy rövid hírösszefoglalónk.  Azok vezetik a Közügyek-műsorfolyamot is, akik eddig a híradót vezették – mondta Juhász Gábor.

Mohácsi Huba, a Pannon TV főszerkesztője arról szólt, hogy az elmúlt években folyamatos fejlődésen mentek át.

– Az igazgatónk, Bodzsoni István kinevezésével újdonság volt, hogy elkezdtünk hétvégi híradókat készíteni. A Közügyek valamikor napi magazinműsor volt, abból átváltottunk napi hírháttérműsorrá. Ennek a következő lépése, hogy most már napi hírfolyamot fogunk gyártani. Ez valamilyen szinten a tévézés jövője is, mivel egyre gyorsabb az információáramlás az interneten. A hétfőn induló műsor lehetőséget ad arra, hogy amint valami történik a világban, a régiónkban vagy itt, Vajdaságban, gyorsan tudjunk reagálni, és ezt megosszuk a nézőkkel. Ez nagy feladat és kihívás számunkra. Sok mindent át kellett szervezni, mert a műsorfolyam több embert és jobb szervezést igényel. A híradó valamelyest megmarad különállónak, a Közügyek-műsorfolyamba beépülnek a magazinműsorok, de mindezeken a műsorvezetők élőben kalauzolják el a nézőket, és szinte azonnal értesítik őket a legújabb eseményekről – fejtette ki Mohácsi Huba.

Fridrik Gertrúd műsorvezető elmondása szerint kihívás lesz vezetni egy ilyen jellegű műsort:

– Három és fél órán keresztül odafigyelni sokkal nagyobb koncentrációt és felkészülést igényel. Nem csupán felolvassuk a híradó anyagát, hanem vendégekkel is beszélgetünk. Ügyelnünk kell arra, hogyan osztjuk be az energiánkat – véli Gertrúd. 

Farkas Athéne műsorvezető szerint a műsor a nézőknek is új lesz: 

– Tovább látnak majd bennünket a képernyőn. Kalauzoljuk a nézőket, és igyekszünk mindig aktuálisak lenni, hogy aki egy adott pillanatban bekapcsolódik a műsorba, értesüljön arról, hogy miről van szó, mi volt addig és mi következik – hallottuk Athénetől.

Kozma Zoltánnak, a Pannon RTV műsorigazgatójának elmondása szerint ez a fajta műsorkészítés nagy feladat elé állítja a csapatot: 

– Fontosnak tartottuk, hogy újítsunk és lépést tartsunk a mai idők követelményeivel. A nézők a műsorvezetőket láthatják, de mögöttük egy nagy csapat dolgozik. Műszaki szempontból is kihívás. A csapat nagyon lelkes, márpedig élő hír- és műsorfolyamot készíteni nagyon nehéz. Persze a továbbiakban is megmaradnak az ismert magazinműsoraink, igyekszünk minél több helyszínről élőben közvetíteni, továbbra is tudósítani az MTVA-nak, jó kapcsolatot ápolni a szerb közmédiával. Adásunk egyre több dokumentum- és ismeretterjesztő műsorral bővült, a Magyar Média Mecenatúra programnak köszönhetően pedig egyre több dokumentumfilmet készítünk – mondta Kozma Zoltán.