2024. április 19., péntek

Györével az USA ellen

Simona Halep meg sem izzadt Plíšková ellen (Fotó: Beta/AP)

Simona Halep meg sem izzadt Plíšková ellen (Fotó: Beta/AP)

Györe László másodszor kapott meghívót Szerbia Davis-kupa-válogatottjába. A zentai játékos tavaly a franciák elleni lille-i elődöntőben mutatkozott be, amikor jó benyomást keltett a Tsonga elleni meccsen, és ott lesz a csapatban az amerikaiak elleni niši találkozón is, melyet február 2-a és 4-e között rendeznek meg.

Nenad Zimonjić kapitány a Világcsoport 1. fordulójának meccsére Dušan Lajovićot, Györét, Nikola Milojevićet, Peđa Krstint és tartalékként Miljan Zekićet sorolta be. A Jim Courier kapitány vezette amerikai válogatott Sam Querrey, John Isner, Ryan Harrison és Steve Johnson összeállításban érkezik.

Az idei kiírásban érdekelt a magyar válogatott is, amely Belgiumban vendégszerepel. Köves Gábor kapitány a Fucsovis Márton, Balázs Attila, Piros Zsombor, Valkusz Máté, Borsos Gábor ötöst jelölte, a tavaly döntős házigazdák pedig David Goffin, Ruben Bemelmans, Julien Cagnina és Joris de Loore összeállítású csapatot neveztek be.

Babos a döntőben

Egy győzelem választja el Babos Tímeát első nagy serlegétől. A magyar teniszezőnő, a francia Kristina Mladenović oldalán, tegnap két játszmában nyert a tajvani Hszie és a kínai Peng ellen, így női párosban döntős lett. A serlegért a háromszoros GS-bajnok orosz Makarova, Vesznyina kettős következik, akik még éppen csak Melbourne-ben nem győztek.

Roger Federer menetelését a címvédés felé a cseh Tomáš Berdych sem tudta megállítani. A cseh Melbourne-ben jól játszott, a svájci ellen is 5:2-re vezetett az első játszmában, azután, mint már megannyiszor pályafutása során, igencsak visszaesett, és 20-adszor kapott ki Rogertől.

A másik meccsen Hjeon Csung magabiztos volt Tennys Sandgren ellen. A ranglistán már a legjobb 30 közé jutott koreai az első és harmadik játszmában egy-egy break révén nyert, a másodikban pedig 3:5-ről fordított.

A férfi elődöntőben ma Marin Čilić és Kyle Edmund játszanak, holnap pedig a Federer–Csung találkozó lesz műsoron.

Női egyesben Simona Halep és Angelique Kerber könnyen jutottak be az elődöntőbe, s ma egymással vívnak meg, a másik párt pedig Caroline Wozniacki és Elise Mertens alkotják.