2024. április 18., csütörtök

Újabb lehetőség az egyetemisták számára

A tartományi felsőoktatási titkárság utalványával a hallgatók elmehetnek színházba, múzeumba vagy részt vehetnek valamilyen sporttevékenységben

A Tartományi Felsőoktatási és Tudományos Kutatási Titkárság az Újvidéki Egyetemista Művelődési Központ kezdeményezésére elindított egy olyan programot, amely az egyetemi hallgatók kulturális és sporttevékenységét kívánja serkenti a 2017/2018-as tanévben. Dr. Zoran Milošević tartományi felsőoktatási és tudományos kutatási titkár tegnap átadta a hallgatói önkormányzatok vezetőinek az e célt szolgáló utalványokat. A programban minden olyan állami alapítású felsőoktatási intézmény részt vesz, amely a Vajdasági Autonóm Tartomány területén található.

– A programot a titkárság 3,5 millió dinárral támogatta. Azok a hallgatók részesülnek az utalványokban, akik az állami költségvetés terhén tanulnak, illetve alapképzésen vesznek részt. Tizennégy karról és kilenc szakfőiskoláról van szó, összesen 21 403 utalványt osztunk ki – mondta dr. Halasi Szabolcs, a titkárság segédtitkára. A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karnak 132 utalványra van jogosultsága.

– Ezek az utalványok hozzájárulnak ahhoz, hogy az egyetemisták szabadidejüket tartalmasan tudják eltölteni. Elmehetnek színházba, múzeumba vagy részt vehetnek valamilyen sporttevékenységben – mondta Peckó Egon, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói önkormányzatának elnöke. Az utalványok egyszeri felhasználásra szólnak, az egyetemisták a hallgatói önkormányzatokon keresztül igényelhetik őket. Az egyetemisták nemcsak azokban a városokban tudják felhasználni, ahol tanulnak, hanem minden olyan településen, ahol állami alapítású felsőoktatási intézmény működik, pontosabban Újvidéken, Szabadkán, Zomborban, Nagybecskereken, Nagykikindán, Versecen és Mitrovicán.