2024. április 19., péntek

Drogfogás Szabadkán és Zomborban

Több mint ezer tő marihuánát termesztettek laboratóriumi körülmények között

Szabadkán és Zomborban is marihuána termelő üzemet lepleztek le a Belügyminisztérium munkatársai. A növényt laboratóriumi körülmények között termesztették. A két rendőrségi akció során 1 175 tő, cserépben termesztett marihuánát és 3,6 kilogramm szárított, eladás céljával már kiporciózott, illetve becsomagolt drogot foglalt le a rendőrség, valamint őrizetbe vett három személyt.

A Zomborban lefoglalt árú értékét 50 millió dinárra becsülik. A nyugat–bácskai településen a vámhivatalnokok csaptak le a laboratóriumra, ahol 996 tő marihuánát termesztett a letartóztatott gyanúsított, az 1992-es születésű M.R.

Szabadkán M.L. (1980) családi házának a pincéjében bukkantak a rendőrök a laboratóriumra. Itt 179 cserépben termesztették a szóban forgó növényt. Emellett 3,6 kilogramm szárított marihuánát foglaltak le a rendőrök. M.L. fivérét, az 1982-es születésű A.L.-t is őrizetbe vették. Mindhárom gyanúsított ellen kábítószer törvénytelen előállítása és az azzal való kereskedelem miatt tesznek bűnvádi feljelentést.