2024. március 29., péntek

Kilencvennel száguld az autópiac

Különleges évet zártak az autógyártók a vásárlóknak köszönhetően. Tavaly ugyanis először sikerült kilencvenmilliónál több személygépkocsit értékesíteni a világon, ami ráadásul 2,7 százalékos növekedésnek felel meg az előző évhez viszonyítva.

Az irány tehát biztató, sőt ígéretes. A szakma további rekordokra számít, akár már az idén is. Optimizmusát arra alapozza, hogy az eladott autók száma 2009 óta évente átlagban 4,1 százalékkal emelkedett, és persze a világgazdaság fokozatos felívelésére. Ennek egyik hozadéka lehet az új autók iránti kereslet további élénkülése is.

A tavalyi látványos siker az ázsiai, mindenekelőtt pedig a kínai piacnak köszönhető. A 2017-ben globálisan eladott összes autó negyede Kínában talált vevőre. Bár a vásárlási kedv javult Európában is (főleg a nyugati felében), a kínaiakét azonban meg sem közelítette.

Kontinensünkön 15,1 millió új autó talált gazdára (2017-ben), de ez csupán 3,4 százalékos növekedés éves összevetésben. Mindazonáltal az európai piacon 2017 – autóértékesítési szempontból – az utóbbi esztendők legsikeresebbike közé tartozik.

A legtöbb új személygépkocsit Olaszországban és Spanyolországban adták el (7,9, illetve 7,7 százalékkal többet, mint 2016-ban).

Az eddig példátlan sikernek alighanem a Volkswagen (VW) csoport örül a legjobban, hiszen tavaly a legtöbb járművet gyártotta. Ebből – a becslések alapján – csaknem 10,7 millió autót adott el világszerte.

Ennek köszönhetően sikerült megőriznie vezető helyét a legnagyobb gyártók között. Fő vetélytársa, a Toyota is jól teljesített, de még így sem tudta megelőzni a VW-t, amelynek tavalyi bevétele a 220 milliárd eurót is meghaladhatja. Talán mondani sem kell, hogy ez részben a virágzó kínai piac érdeme.

Az ottani keresletnövekedés nagyon hasznosnak bizonyult a Volvo számára is. A korábban svéd, de 2011 óta már kínai tulajdonú vállalat még soha nem adott el annyi személyautót (összesen 571 577-et), mint 2017-ben. A hétszázalékos növekedés mindenekelőtt az ázsiai és a csendes-óceáni térségben tapasztalható keresletnövekedésének, de főként a kínai vásárlók egyáltalán nem visszafogott költéseinek az eredménye.

A VW az idén még nagyobb sebességre kapcsol. Azt tervezi, hogy – a kaliforniai székhelyű Nvidia számítástechnikai vállalattal közreműködve – az új modelljeit már mesterséges intelligenciával is felvértezi.

A Las Vegas-i CES szórakoztató elektronikai szakkiállításon nemrég már be is mutatta azt az alkalmazást (digitális platformot), amely arcfelismerő rendszerrel meg tudja állapítani, hogy például a volán mögé ülő személy nem túl fáradt-e a vezetéshez. A rendszer (a járművön belül és kívül elhelyezett érzékelők segítségével) egyebek mellett a sofőr látókörét is ellenőrzi, s azonnal jelez, ha valamilyen objektum elkerülné a figyelmét. Ám nemcsak az egyes szituációk felmérésére lesz képes, hanem azokat elemezve folyamatosan bővíti saját tudását, s így egyre pontosabb helyzetelemzéseket végez majd.