2024. április 25., csütörtök

Népszerű az anyasági támogatás is

Adán száz honosítási kérelmet nyújtottak be a kihelyezett konzuli fogadónapon

Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa kedden huszonnegyedik alkalommal tartott kihelyezett fogadónapot az egyszerűsített honosítási kérelmek átvételére Adán a II. helyi közösség épületében.

Fotó: Csincsik Zsolt

Fotó: Csincsik Zsolt

A fogadónapon dr. Rusz Radován konzul vezetésével a négy ügyintéző száz kérelmet vett át. A konzul elmondta: ez is bizonyítja, hogy továbbra is nagy az érdeklődés a honosítási kérelmek benyújtása iránt. Dr. Rusz Radován újságírói kérdésre elmondta, hogy sokan érdeklődnek az anyasági támogatás iránt is.

– Népszerű az anyasági támogatás. Januárban megkezdődött az ügyfelek fogadása a főkonzulátuson. Naponta jelentkeznek ügyfelek. Pontos számokról egyelőre nem tudok beszámolni, de naponta van kérelmező. Azt is megpróbáljuk lehetővé tenni, hogy aki egyébként anyakönyvi ügyben jön időpontra, és amennyiben erre van mód, akkor felhívjuk a figyelmét arra, hogy az illető a gyermek születésének az anyakönyvezésénél dönthet úgy, hogy az anyasági támogatás iránti kérelmet is egyúttal beadja – közölte a konzul.

A főkonzulátuson a kérelmezők időpontot az anyasági támogatás és a fiatalok életkezdési támogatása (babakötvény) kérelmezésére a 062/766-494-es telefonszámon kérhetnek.