2024. április 19., péntek

Hamarosan új mezőgazdasági támogatások

Törökkanizsán tájékoztató előadást tartanak az IPARD II. és a 2018-as tartományi pályázatokról

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége és a Vajdasági Magyar Szövetség törökkanizsai helyi szervezete tájékoztató előadást szervez a mezőgazdasági termelők részére.

Fotó: pixabay.com

Fotó: pixabay.com

A rendezvény január 26-án, pénteken 18 órakor kezdődik Törökkanizsán, a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület székházában. Az előadás témája az IPARD II. pályázatok és a 2018-as évre vonatkozó különféle támogatási lehetőségek. Ezeket a tartományi és a köztársasági illetékesek ismertetik: Fremond Árpád, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője, Juhász Attila mezőgazdasági államtitkár, Molnár Viktor, a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap igazgatóhelyettese, Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes és Nagy Miklós, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnöke.
Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes elmondása szerint a tájékoztató előadások fő célja, hogy a termelők átfogó képet kapjanak a különböző mezőgazdasági támogatásokról. Ilyen módon betekintést nyerhetnek abba, hogy mire számíthatnak a 2018-as időszakban.
– Az IPARD-pályázatait már kiírták, hamarosan megjelennek a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap kedvezményes hitelei, továbbá a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság projektumai, amelyek a bejegyzett mezőgazdasági termelőkre vonatkoznak. A Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap kedvezményes hiteleire február közepétől, az illetékes tartományi titkárság pályázataira pedig március elejétől számíthatnak a gazdák. Úgy gondoljuk, az ilyen tájékoztató körutak jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a gazdák körültekintően átlássák az idei évi lehetőségeket, és jól döntsenek. Ezért is fontos, hogy még az év elején, január folyamán hasznos információkkal szolgáljunk ezen a téren. Ezzel arra szeretnénk ösztönözni a gazdákat, hogy bátran pályázzanak – hangsúlyozta Ótott Róbert.