2024. április 19., péntek

Havi 12 000 dinár a harmadik gyermek után

A tartomány családonként évente 200 000 dinárral támogatja a mesterséges megtermékenyítés költségeit második gyerek esetében

Vajdaság AT Kormányának tegnapi döntése értelmében azok a családok, melyekben harmadik gyermek születik, 2018-ban havonta 12 000 dinárt kapnak tartományi támogatásként.

pixabay.com

pixabay.com

A kabinet ígérete szerint a kifizetés rendszeres lesz. Ugyancsak tegnapi határozat, hogy a tartomány családonként évente 200 000 dinárral járul hozzá a mesterséges megtermékenyítés költségeihez második, harmadik és minden következő gyermek esetében.
A kormány elfogadta saját és több tartományi intézmény idei munkatervét.
A Vajdasági Gazdasági Kamara is csatlakozik ahhoz a megállapodáshoz, melyet tavaly év végén írt alá Vajdaság Kormánya, a Vajdasági Fejlesztési Ügynökség, valamint 8 vajdasági város önkormányzata arról, hogy közösen vesznek részt a legjelentősebb nemzetközi vásárokon. A kamarai csatlakozásról szóló döntést tegnap az Igor Mirović elnökletével megtartott ülésén fogadta el a tartományi kormány. Úgy értékelte, hogy ezzel még eredményesebben tudják majd bemutatni nemzetközi szinten Vajdaság gazdasági lehetőségeit.
A kormány tájékoztatót fogadott el a 2017/18-as tanévre való beiratkozásról. Az általános iskola első osztályába az idén Vajdaságban 17 498 gyermeket írattak be, 381-gyel kevesebbet, mint a múlt tanévben. A tanítás szerb, magyar, szlovák, román, ruszin és horvát nyelven folyik. Az iskolai előkészítőn levő nagycsoportos óvodások száma 16 908, azaz 243-mal kevesebb, mint az előző tanévben.
Vajdaság Kormánya Mirko Jankelić okleveles szociális munkást nevezte ki a kamenicai Dr. Milorad Pavlović Gyermekfalu igazgatójának, és Nenad Ivaniševićet, a közgazdaság-tudományok doktorát a szabadkai Gerontológiai Központ igazgatójának – szól a kormányülésről kiadott közlemény.