2024. április 25., csütörtök

Hóhívogató Kishegyesen

Év eleji kreatív foglalkozás a Kishegyesi Könyvtárban

A Kishegyesi Könyvtár és a Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete újabb közös, gyermekeknek szánt programot valósított meg a hétvégén.

Papírkesztyű, hógömb és havas faág készült pattogatott kukoricából (Lakatos János felvétele)

Papírkesztyű, hógömb és havas faág készült pattogatott kukoricából (Lakatos János felvétele)

Tekintettel arra, hogy ezen a télen a hó elkerülte vidékünket, Hóhívogató elnevezéssel tartották a kreatív foglalkozást. Az eseményre szombaton délelőtt került sor a Kishegyesi Könyvtár olvasótermében, s a két foglalkozásvezető, Ábrahám Krisztina és Kecskés Tünde hóhoz köthető alkotásokat készítettek a gyerekekkel. Kecskés arról számolt be lapunknak, hogy a kreatív foglalkozás során három alkotást készítettek a gyerekek.

– A mostani foglalkozásnak Hóhívogató a címe, mert vártuk a havat, de nem érkezett. Az elmúlt időszakban több foglalkozás is volt: karácsonyi előkészület, újévi felkészülés, szünidei programok. Mi viszont úgy gondoltuk, hogy a gyerekeknek szükségük van évközi foglalkozásokra is. A könyvtár ez alkalommal is a Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesületével közösen szervezte meg ezt az eseményt. Három dolgot is készítettünk, az első egy papírkesztyű volt. Színes papírokat és fehér lapokat használtunk fel, a gyerekek vágták ki a kesztyű formát. Másodikként egy hógömböt készítettek: kivágtak egy kört, azt fültisztító pálcákkal és temperával kifestették, majd kaptak egy toalettpapír gurigájából készült talapzatot, és erre ragasztották rá a kört. A harmadik alkotás úgy készült, hogy faágakat ragasztottak kék hammerlapra, hogy fát formázzon, majd pattogatott kukoricából havat ragasztottak rá. Természetesen a pattogatott kukoricából falatozni is lehetett – számolt be Kecskés, majd azt is megtudtuk tőle, hogy ez alkalommal 15 lurkó vett részt a foglalkozáson.