2024. április 26., péntek
MOHOL

Jó minőségű fényképezőgép az iskolának

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a Szekeres László Alapítvánnyal együttműködve a múlt év januárjában pályázatot hirdetett A magyar kultúráért és oktatásért címmel, amelyen a moholi Novak Radonić Általános Iskola fényképezőgép vásárlására 130 000 forint támogatásban részesült.

Az általános iskola képviselője, Fehér Mária magyartanár és könyvtáros elmondta, hogy a regionális vajdasági pályázat célja a Szerbiában élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, valamint a magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése az oktatás és a kultúra által.

– A megítélt összegből egy jó minőségű, Nikon márkájú gépet sikerült vennünk. Erre az eszközre nagy szükségünk van, hiszen iskolánkban minden fontos eseményt dokumentálnunk kell. A képek helyet kapnak az évkönyvünkben, a honlapunkon, közösségi oldalon, a helyi újságban és más helyen. Igyekszünk megörökíteni minden fontos történést, pillanatot, rendezvényt, ami az iskolai élethez kapcsolódik. Jeles ünnepeinkről szintén kellő módon megemlékezünk, és az itt készült felvételeket megosztjuk a tanulókkal, a szülőkkel és a környezetünkkel. Ezúton szeretnénk hálás köszönetet mondani a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek a támogatásért, mellyel segítik zökkenőmentes munkánkat – nyilatkozta Fehér Mária.