2024. április 26., péntek

Aleksandar Vučić Davosban

Holnaptól péntekig tartózkodik a svájci Davosban ma kezdődött Világgazdasági Fórumon Aleksandar Vučić köztársasági elnök. A szerb államfő kabinetjéből érkező közlemény szerint az államfő részt vesz az összejöveteleken, amelyeken egyebek mellett Angela Merkel német kancellár, Emmanuel Macron francia államfő, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke szólal fel.

Vučić az Európa a világban a Nyugat-Balkán szemszögéből elnevezésű fórumon szólal fel, részt vesz a nyugat-balkáni térség államvezetőinek találkozóján, amelyen a térség hosszú távú fejlődésének a lehetőségeit latolgatják, valamint az Új vezetők Európa számára elnevezésű kerekasztal-beszélgetésen.

Kétnapos davosi látogatása során Vučić a tervek szerint Johannes Hahnnal, az Európai Unió bővítési és szomszédságpolitikai biztosával, Andrzej Duda lengyel államfővel, Paolo Merlonival, az olasz Ariston Thermo végrehajtó igazgatójával és több más politikussal, vállalatvezetővel is találkozik.