2024. április 20., szombat

A jótékonykodás szerepe

Pásztor Bálint volt a védnöke a jótékonysági bálnak Székesfehérváron – Az adai Műszaki Iskola a kedvezményezett

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági bált szervezett a jótékonyság jegyében január 19-én. Az eseményre a gazdasági és a közélet szereplőit is meghívták. Az est fő célja a Kárpát-medencei szakképzés fejlesztésének támogatása volt. A jótékonysági bál védnökei Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes és Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője volt. A bálról és a támogatott intézményről Pásztor Bálintot kérdeztük.
– Még nincs meg a végleges információ arról, hogy mekkora összeget sikerült összegyűjteni. Fontosnak tartom kiemelni, hogy a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezte meg ezt a jótékonysági bált, amelyen jelen voltak Fejér megye legnagyobb cégei és vállalkozói. Gazdaságilag ez a megye a legfejlettebb. Annak ellenére, hogy nem egy határ menti térségről van szó, ennek a bálnak a bevételét az adai Műszaki Iskola fogja megkapni, és úgy gondolom, ez fontos üzenet a vajdasági magyarságnak, hogy Székesfehérváron pont egy vajdasági iskolát, azon belül az adai iskolát választották a bál kedvezményezettévé – fejtette ki Pásztor Bálint, akit arról is kérdeztünk, hogyan esett a választás az adai Műszaki Iskolára.
– A szervezők választották ezt az iskolát. A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke két hónappal ezelőtt felhívott, és felkért arra, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mellett én legyek a bál védnöke. Azért esett a választás az adai Műszaki Iskolára, mert egy korábbi konferencián az iskola igazgatónője, Gilice Hilda mély benyomást tett a kamara igazgatójára, hiszen abból a prezentációból, amelyet az iskoláról készített, az derült ki, hogy itt színvonalas oktatás folyik, valamint a többség magyar nyelven tanul. Ez a rendezvény azért volt fontos, mert az iparkamara vezetősége helyes módon azt állapította meg, hogy Magyarország tekintélyes összegekkel támogatja a határon túli magyarság intézményeit, oktatását. A rendezvény hozzájárult ahhoz, hogy a Fejér megyei cégek gazdasági szempontból is megismerkedjenek a határon túli magyarság helyzetével, intézményeivel, és hozzájárulhassanak ezeknek az intézményeknek a fejlesztéséhez. Ez meg is történik, hiszen a bál bevételéből a Műszaki Iskola eszközöket fog vásárolni, amelyekkel még színvonalasabbá tehetik az oktatást – fejtette ki Pásztor Bálint.