2024. április 19., péntek

Stefanović aggódik Vučićért

A belügyminiszter szerint egyedül a hatalom érdekelt Oliver Ivanović gyilkosainak az azonosításában

Nebojša Stefanović belügyminiszter, a Szerb Haladó Párt tisztségviselője ma azzal vádolta meg az ellenzéki politikai csoportosulások képviselőit, hogy Aleksandar Vučić államfőt, az SZHP elnökét hozzák összefüggésbe Oliver Ivanović meggyilkolásával. Ezzel mintha célkeresztet rajzolnának Vučić és családtagjainak homlokára – tette hozzá Stefanović, akinek szavai szerint Vučić ellen „bestiális hadjáratot folytat az ellenzék, egymással versengve, hogy kinek sikerül hangzatosabb hazugságot kitalálnia, közben pedig megvonják Vučić elnöktől annak a lehetőségét, hogy megcáfolja a médiában az ellene szóló állításokat.”

Dragan Đilas, Saša Janković, Dragan Šutanovac, Rada Trajković és Aleksandar Šapić közvetlenül összefüggésbe hozzák Aleksandar Vučićot Oliver Ivanović meggyilkolásával, miközben bizonyítékkal nem tudják alátámasztani állításukat – emelte ki tegnapi sajtótájékoztatóján Stefanović.

– Valóban érthetetlen, hogy éppen Janković és Šutanovac beszélnek gyilkosságról, miközben az ő idejükben újságírókat és polgárokat gyilkoltak meg az utcákon, olyan embereket, akik a hatalom elleni tüntetéseken vettek részt. Szerbiában egyedül a hatalom mutat őszinte érdeklődést az iránt, hogy azonosítsák Ivanović gyilkosait. Sajnálom, hogy ezek a politikusok csupán a Vučić elleni gyűlölet elmélyítésével foglalkoznak, ahelyett hogy nyomást gyakorolnának a nemzetközi közösségre annak érdekében, hogy a gyilkosokat azonosítsák és vonják felelősségre – fogalmazott Stefanović.