2024. március 29., péntek

Történelmi kalandozások Óbecsén

Történelmi kalandozás című zenés-irodalmi műsorral ünnepelték csütörtökön este az Óbecsei Népkönyvtárban a magyar kultúra napját.

A szabadkai Lányi Ernő Iparos Egyesület Argaro csoportja a történelem jelentős eseményeiről és a vajdasági magyarság helyzetéről, életérzéseiről szólt versben és dalban. Jónás Gabriella, Miklenovics Aranka, Szabó Róbert és Torok Orsolya a magyar történelem legrégebbi eseményeit Szent István királynak Imre herceghez intézett intelmeinek a részleteivel idézték meg, majd a nagy történelmi fordulópontokat érintve vezették el a közönséget napjainkig.
Az ünnepi rendezvénysorozat ma 18 órakor folytatódik a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben, ahol Lelkünk gyökere címmel tartanak műsort, amelyben fellép Péter Lea, a Nemzeti VERSeny győztes szavalója, a Szelence táncegyüttes és a Fokos zenekar. A péterrévei könyvtárban szerdán 17 órai kezdettel tartják meg Örökség címmel azt az ünnepi műsort, amelyet Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából készített a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete. A műsorban Hajvert Ákos és Tóth Péter Lóránt Radnóti-díjas versmondók, valamint Török Noémi Aranypáva Nagydíjas népdalénekes lépnek fel.