2024. április 19., péntek

A Tržnica 33 millióból gazdálkodik

A városi költségvetésben az idén 33 millió dinárt irányoztak elő a Tržnica közvállalat befektetési programtervezetének a megvalósítására.

Az előirányzott pénzeszközökből 3,5 millió dinárt költenek majd egy szétszerelhető tárolóházra a Temerini úti piacon, míg a többi pénzt (29,5 millió dinár) az épületek és a melléképületek felújítására fordítják, illetve új felszerelést vásárolnak a piacok számára.

Mivel a Temerini úti piacra vonatkozóban a tisztázatlan jogviszonyok miatt még folyamatban van a restitúciós eljárás, ezért az idei befektetési programtervezetben egy szétszerelhető tárolóházat láttak elő, amelyet – ha szükség mutatkozik erre –, könnyűszerrel átvihetnek másik helyre.

A Tržnicának jelenleg 450 hűtővitrinje van, ebből évente 10-15-öt kell lecserélni, az újak beszerzésére és felszerelésére 7 millió dinárt költ az idén a közvállalat. Az elektronikus megfizettetési rendszer kialakításának utolsó fázisára a városi kasszából 4 millió dinárt különítettek el, ennyire lesz szükség ugyanis az új hardver és szoftver beszerzésére. A közvállalat ötmillió dinárt kap a városi kasszából az új munkagépek megvásárlására, nagy szükség van egy új, hidraulikus emelőgépre, mivel a Limáni és a nejlonpiacon csak ennek segítségével végezhetik el a tetőszerkezet karbantartását. A Dnevnik napilap beszámolt arról, hogy ezenkívül szükség mutatkozik egy új takarítógép beszerzésére is, valamint egy hókotróra is, hogy a piacterek és a környező járdák ne váljanak csúszóssá és balesetveszélyessé télen. A felsoroltakon kívül a Tržnica három szolgálati járművet is vásárol majd. Az egyik ilyen autót a hűtővitrinek szállítására használnak majd, a másikat a szennyvízcsatornák tisztítására használt gépek szállítására, a harmadikat pedig a piacok felújítására használt szerszámok szállítására. Az említett munkagépeken és járműveken kívül a városi piacok új, mozgatható kukákat kapnak, erre a célra a városi költségvetésből 2 millió dinárt irányoztak elő.