2024. április 19., péntek

Az Exit Európa legjobb fesztiválja

A Sziget a legjobb fellépőket felsorakoztató fesztivál kategóriában nyert díjat

Több mint 35 ország 350 fesztiválja közül, a közönség több mint egymilliós szavazatával, valamint a szakmai zsűri véleménye alapján az újvidéki EXIT fesztivál lett a fő kategóriában a legjobb európai fesztivál.
A fesztivál idén július 12–15. között lesz megszervezve, és már pár nevet lehet tudni a fellépők listájából. Többek között fellép az Offenbach együttes is. A fellépők névsora még bővül. Azoknak, akik a nyarat fesztiválozással szeretnék tölteni, a szervezők egy akcióval készültek, hiszen kombinált jegyek is elérhetőek. Egy megvásárolt kombinált jeggyel az érdeklődők 5 fesztivált látogathatnak meg, melyek az Exit fesztivál, a SeaStar fesztivál, a SeaDance fesztivál, a Festival84 és a Revolution Fesztivál. A kombinált jegyek január 26-ig érhetőek el a jegyárusító irodákban és a webshopban 6490 dinárért.
A groningeni Eurosonic Noorderslag showcase fesztiválon a Sziget Fesztiválnak is ítéltek oda díjat. A Sziget Fesztivál az European Festival Award Line – up of the Year, tehát a legjobb fellépőket felsorakoztató fesztivál kategóriában nyerte el a fődíjat. A Sziget a szakemberek által összeállított 10 fesztivált felsorakoztató listájából közönségszavazással nyerte el az első díjat.