2024. március 28., csütörtök
NBA

Jokić parádézott, a Denver nyert

Csapata legjobbja volt Nikola Jokić, a Denver zombori származású centere a csapat Dallas elleni nyertes mérkőzésén. A 22 éves szerb játékosnak a pályán töltött 33 perce impresszív számokat hozott: 29 pontot, 7 asszisztot, 18 lepattanót, 2 labdaszerzést és 1 blokkolást mutatott be, teljesen lenyűgözve ezzel a Pepsi Center aréna bő 14 ezres közönségét.

Jokić az idei szezonban átlagosan 16 pontot, 10 lepattanót és 5 gólpasszt termel, vagyis dupla duplát átlagol, amire csak nagyon kevesen képesek a teljes ligában. A Denver az alapszakasz felét elhagyva (44/82 meccs) 52,3 százalékos győzelmi mutatóval a nyugati főcsoport hetedik, rájátszást érő helyén áll, de nagyon nagy a tolongás az első nyolc helyért – az 5. Oklahomát és a 9. Los Angeles Clipperst mindössze 2 győzelem választja el egymástól.

Nikola nagyon okos, sokoldalú támadó. Hihetetlen, mennyire érti és érzi a kosárlabdát, azt, hogy a társai hogyan mozognak… Mintha minden támadást rajta keresztül vinne a csapata. Kiváló képességei vannak” – nyilatkozta a feltörekvő sztárról Dirk Nowitzki, a Dallas német NBA-legendája, aki a meccsen testközelből figyelhette meg a szerb játékost.