2024. április 25., csütörtök

Nemzetközi madárkiállítás Zomborban

Immár 42. alkalommal rendezik meg Zomborban a Nemzetközi Madárkiállítást, amire, mint mindig, most is január utolsó hétvégéjén kerül sor.

Csak galambból több száz szerepel a kiállításon (Fotó: Fekete J. József)

Csak galambból több száz szerepel a kiállításon (Fotó: Fekete J. József)

Ez a rendezvény a legnagyobb múltú, egyben a legnépesebb ilyen kiállítás a Balkánon.
Azok mutathatják be szárnyasaikat, akik tagjai a nemzetközi (COM), vagy a szerbiai (SOF) ornitológiai szövetségnek. A rendezvényre még január 19-éig lehet benevezni.
Csupán saját nevelésű madarakkal lehet nevezni, amelyeket a nemzetközi előírásoknak megfelelően a szövetség gyűrűjével megjelöltek. A madarak korlátlan számban, egyedül, vagy négyes csoportokban mutathatók be, mintegy tíz kiállítási kategóriában.
Az idén is lesznek a kiállításon galambok, gerlék, kanárik, díszpintyek, keresztezett madarak, hullámos papagájok, rózsásfejű törpepapagájok, fürjek, foglyok, nyulak, de a tenyésztők minden évben meglepetésekkel is szolgálnak a nézőknek.
A madárkiállítás január 26-án, pénteken délben nyílik és vasárnap, január 28-án délig tekinthető meg a Mosztonga Sportcsarnokban. Vasárnap a csarnok előtt kisállatbörzét tartanak, ami minden évben számos érdeklődőt vonz Zomborba.
A rendezvény szervezője a Sombor 1871Kisállattenyésztők Egyesülete, védnöke pedig Zombor város.