2024. április 25., csütörtök

A magyar kultúra napja Óbecsén

anuár 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját – ezen a napon arra emlékezünk, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Az ünnep alkalmából Óbecsén több rendezvény is lesz.
Holnap, (január 18-án) az óbecsei Népkönyvtárban a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület keretében működő Argaro együttes mutatkozik be a közönségnek Történelmi kalandozás című zenés-irodalmi műsorával, amelyben Jónás Gabriella, Miklenovics Aranka, Szabó Róbert és Török Orsolya mutatkozik be. A rendezvény 17 órakor kezdődik.
Szombaton, (január 20-án) a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben Lelkünk gyökere címmel tartanak ünnepi műsort 18 órai kezdettel. A műsorban fellép Péter Lea, a Nemzeti VERSeny győztes szavalója, a Szelence táncegyüttes és a Fokos zenekar.
A péterrévei könyvtárban szerdán (január 24-én) 17 órai kezdettel tartják meg Örökség címmel azt az ünnepi műsort, amelyet Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából készített a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete. A műsorban Hajvert Ákos és Tóth Péter Lóránt Radnóti-díjas versmondók, valamint Török Noémi Arany Páva Nagydíjas népdalénekes lépnek fel.