2024. április 24., szerda
KISPÁLYÁS LABDARÚGÁS – SZABADKA

A Lampone először ért fel a csúcsra

A Lampone Meridian csapatának győzelmével zárult a 45. szabadkai újévi kispályás labdarúgótorna. Az újvidéki csapat a döntőben végig fölényben játszva 8:3-as győzelmet aratott a Šeki enterijeri együttese felett. A tornára árnyékot vetett a Kuća Zdravlja együttese, mely nem jelent meg a bronzmérkőzésen, így az Agrarpromet küzdelem nélkül szerezte meg a harmadik helyet. A szervezőbizottság gyorsan összeült, és úgy határozott, hogy a Kuća Zdravlja csapatát, valamint játékosait – Čedomir Žarković kivételével, aki egyedül megjelent – két évre eltiltja a tornától.

Bronzmeccs híján két gyermekmérkőzést tekinthetett meg először a sportcsarnokot színültig megtöltő szabadkai közönség. A 2009-es korosztály bronzmérkőzésén a Spartacus 3:2-re nyert a Coerver ellen, a döntőben pedig a Szabadka, Fazekas Viktor góljával, 1:0-s győzelmet aratott az Arena felett.

A torna döntőjében az utóbbi hét kiírás állandó résztvevője, a Lampone Meridian első alkalommal nyerte el a vándorserleget. A több kiváló játékossal, köztük a több európai csapatban megfordult, jelenleg az Ekonomacban játszó brazil Thales De Matával felálló újvidéki gárda sziporkázott, és Bodonji két, valamint Rajčević egy góljával 3:0-s előnyre tett szert, félidőre pedig 5:1-es Lampone-előnnyel mehettek a csapatok. A második félidő hasonló ritmusban folytatódott, és a Lampone magabiztosan őrizve előnyét, megszerezte a tornagyőzelmet. A torna legjobb játékosa Thales de Mata a Lamponéból, a legjobb kapusnak Slobodan Beljanskit (Šeki enterijeri) választották, a legeredményesebb játékosnak pedig Slobodan Rajčević (Lampone) bizonyult. A tornagyőztes csapat jutalma 400 000, a másodiké 100 000, a harmadiké 50 000 dinár. A díjakat, elismeréseket Bogdan Laban, Szabadka polgármestere, Nemanja Simović, a városi tanács sportfelelőse, Tóth Róbert, a Stadion KKV igazgatója és Goran Marinković, a szabadkai sportszövetség főtitkára adta át a legjobbaknak.

A délutánt a Stars Táncklub műsora tette színesebbé, valamint a díjátadás után tombolahúzásra került sor, melyen egyebek mellett velencei és budapesti utazás, valamint a Prozivka medencébe egyéves bérlet talált gazdára.

Döntő: Lampone Meridian–Šeki enterijeri 8:3 (5:1)

Lampone Meridian: Antonić, Popović, Bodonji 3, Celin 1, Žeravica 1, Rajčević 2, Thales de Mata, Rnić 1.

Šeki enterijeri Realimpex: Beljanski, Tomčić, V. Guberinić 1, Popović, Romić, Nedić, Desnica, M. Guberinić 1, Ćetković, Jovetić, Ponjević.