2024. április 25., csütörtök

A tél a néptáncosoké

Képzés szombaton Muzslyán, február 3-án Maradékon

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet néptáncosoknak, néptáncoktatóknak szervez képzést a közép-bánáti Muzslyán és a szerémségi Maradékon.

A képzés első állomása január 20-án Muzslya lesz, ahol a résztvevőket (Erzsébetlakról, Magyarcsernyéről, Magyarittabéról, Muzslyáról, Szentmihályról, Tamásfalváról, Tordáról, Törökbecséről) a helybeli Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület nagytermébe dél-alföldi táncanyaggal várja Cseszák Balázs és Cseszák Korcsik Anikó.

A képzés második állomása Maradék, ott február 3-án a térséghez tartozó települések (Maradék, Dobradó, Satrinca, Nyékinca, Mitrovica) táncegyüttesei táncoktatóinak, táncosainak a helyi Művelődési Házban Kiss Zsélykó oktat szatmári táncokat. A maradéki összejövetelen a népdalköröknek is szeretnének a szervezők segítséget nyújtani, a népzenei képzés vezetője Juhász Gyula, a képzés pedig a Petőfi Sándor Művelődési Egyesületben lesz megszervezve.

A képzésen jelen lesz továbbá Brezovszki Roland is, a VMMSZ szakmunkatársa, aki szakmai tanácsokat fog adni a résztvevőknek.

A képzések a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósulhatnak meg. A képzésre várják a térséghez tartozó települések táncegyütteseinek táncoktatóit, táncosait.