2024. április 25., csütörtök

„A város felszabadításáért”

A DP köré csoportosuló pártok is átadták a listájukat

A belgrádi helyhatósági választások kiírása után a Demokrata Párt köré csoportosuló pártok is átadták a választási listájukat. A Hogy felszabadítsuk Belgrádot elnevezésű listán a DP mellett a Szociáldemokrata Párt, az Új Párt és a Zöld Ökológiai Párt együtt szerepel.

A lista élén dr. Vesna Rakić-Vodinelić áll, őt követi Marko Đurišić, a DP elnöke, Dragan Šutanovac, aki egyben a lista polgármesterjelöltje pedig harmadik a listán.

Mint a koalíciós közleményben kiemelik, listájukon több mint 30 egyetemi tanár, tudományok doktora szerepel, de több nyugalmazott katonai tábornok és admirális is képviseli magát. Ezen a listán szerepel Zoran Ivoševićnek, az Alkotmánybíróság volt bírájának, illetve Bojana Lekónak, a Nemzeti Színház balerinájának a neve is.

Ugyanakkor a DP több parlamenti képviselője, illetve az Új Párt funkcionáriusai, valamint a SZDP elnökségének tagjai is a listán vannak.

A lista átadásakor Balša Božović, a DP parlamenti képviselője, aki szintén szerepel a listán, kiemelte, ha majd nekik sikerül Belgrádot felszabadítani, visszaadják a reményt a belgrádiaknak.

– Öt év alatt nem fáradtunk el abban, hogy védjük a polgárok érdekeit a városi képviselő-testületben. Mi megállítjuk a korrupciót, ami szinte felemésztette Belgrádot és a belgrádiakat, megállítjuk a város értékeinek kizsákmányolását, amin keresztül egyesek csak gazdagodnak, míg a főváros lakossága egyre szegényebb. Felszabadítani Belgrádot a mi kötelességünk – emeli ki Božović szavait a közlemény.