2024. április 24., szerda

Itt a farsang, áll a bál…

Sikeres Ady-bál Bácskossuthfalván

Az idén 9. alkalommal szervezte meg hagyományos bálját a bácskossuthfalvi Ady Endre Művelődési Központ.

– Az Ady-bál a környék egyik legnépszerűbb zenés mulatsága a báli szezonban, és ezzel a rendezvénnyel „előmelegítettünk” a január 27-ei, 4. Kisüsti versenyre és 1. Kocsonyafesztiválra, amit a Rizling Gyümölcsészek és Szőlészek Egyesületével együttműködve bonyolítunk le az Echo Ifjúsági és Gyermek Rendezvényközpontban. A tartományi szinten és határainkon kívül is egyre népszerűbb pálinkaversenyen az idén még jelentősebb részvételre számítunk. Ezen a rendezvényen az Ady standjánál igazi bácskossuthfalvi házi kalácsokkal lehet majd ismerkedni. Továbbá február közepén ismét megszervezzük a Torkos csütörtök elnevezésű mulatságunkat, a tradicionális bácskossuthfalvi disznótoros étkek kóstolóját, amikor az óbecsei Fokos és a topolyai Csalóka zenekar gondoskodik a jó hangulatról és az autentikus muzsikáról – tudtuk meg Gogolyák Gabriellától, az Ady Endre Művelődési Központ elnök asszonyától.

A hétvégi bálon a tagságon kívül mintegy 140 helyi és környékbeli ifjú és örökifjú ropta a táncot hajnalig a Calipso együttes muzsikájára. A mulatság gazdag tomboláját ezúttal is bácskossuthfalvi és a szomszédos falvak vállalkozóinak köszönhetően sikerült megszervezni.

Az Ady Endre Művelődési Központnak 200 aktív tagja van. A Pántlika, a Kalamajka és a Cimborák gyermek tánccsoport, továbbá a Nosztalgia tánccsoport, a Viola leánykórus és a Rezeda asszonykórus mellett aktívak a kézimunkázók is. Az Ady keretében működik a 9+1 Nemzetközi Művésztelep is, amely az idén ünnepli megalakulásának 40. évfordulóját. A Tarka virág kézimunkacsoport a közelmúltban meg tudott újulni, hiszen a dekupázs és a fonalgrafika technikáknak köszönhetően a gyermekeket is sikerült bevonniuk a szervezet kézművességet népszerűsítő tevékenységébe. Az elmúlt időszakban készült alkotásokból a Tavaszi Zsongás elnevezésű rendezvényen nyílik kiállítás márciusban.