2024. április 25., csütörtök
KÉZILABDA – XIII. FÉRFI EURÓPA-BAJNOKSÁG

Vereség, emelt fővel

Második mérkőzését is elveszítette a D csoportban magyar kézilabda-válogatott a horvátországi Eb-n, ezúttal a spanyol gárdával szemben maradt alul a felfiatalított csapat. Ljubomir Vranješ, a magyarok e tornán debütáló szövetségi kapitánya jól feltüzelte legénységét a 2013-as világbajnok, 2016-os Eb-ezüstérmes spanyolokkal szemben, s a fiúk az első perctől kezdve félelem nélkül mentek a világbajnokokkal és BL-győztesekkel teletűzdelt favorit ellen.

Dzsamali (jobbról) két gólt dobott a spanyoloknak (Fotó: MTI)

Dzsamali (jobbról) két gólt dobott a spanyoloknak (Fotó: MTI)

Az első negyedóra kemény védekezést és kevés gólt hozott, s ez idő alatt a magyarok is tudtak vezetni (2:1 és 3:2), de a félidő további részében Ribera edző tanítványai irányítottak, s a magyarok futottak az eredmény után – igaz, egyszer sem volt nagyobb a hátrányuk három gólnál.

A mérkőzés kétharmadánál, épp ellenkezőleg, mint az a dánok ellen történt, Császárék visszajöttek a meccsbe, többször is egyenlítve (17:17, majd 19:19 és 20:20), de a hajrát a hispánok bírták jobban.

A magyarok második vereségével eldőlt, hogy – ahogy arra számítani lehetett – a piros-fehérek a csehek ellen (holnap 18.15-től) vívhatják ki továbbjutásukat a középdöntőbe.

Közben olyan hírek érkeztek Splitből, hogy a szerb vezetőség már-már a verekedés határán volt a két elvesztett meccs után. Jovica Cvetković szövetségi kapitány elégedett volt a svédek ellen mutatott játékkal, Dragan Škrbić, a Szerbiai Kézilabda-szövetség alelnöke viszont hevesen kritizálta a teljesítményt, s ez majdnem fizikai inzultushoz vezetett. Egy biztos: amennyiben ma Horvátország megveri Svédországot, a szerbeknek a továbbjutáshoz minimum négygólos győzelem kell Izland ellen…

Varasd: Magyarország–Spanyolország 25:27 (12:13)

Varaždin Aréna, 4000 néző, vezette: Dinu, Din (román).

Magyarország: Schuch, Juhász 1, Császár 1, Balogh 5, Ligetvári, Mikler, Vilovski 1, Hornyák, Dzsamali 2, Borbély, Bánhidi 6, Szöllősi 1, Bartók 2, Ancsin, Bodó 2, Lékai 4.

Spanyolország: Perez de Vargas 1, Aguinagalde, Arino 4, Balaguer 2, Canellas, Corrales, A. Dujsabajev 4, D. Dujsabajev, Entrerrios, Figueras 4, Guardiola, Gurbindo 3, Morros, Rivera 4, Sarmiento 3, Sole 2.

A C csoportban: Szlovénia–Németország 25:25.

A mai program, 3. (utolsó) csoportforduló, A csoport: Szerbia–Izland (18.15), Horvátország–Svédország (20.30). B csoport: Franciaország–Fehéroroszország (18.15), Norvégia–Ausztria (20.30).

Nyitókép: Dzsamali (jobbról) két gólt dobott a spanyoloknak (Fotó: MTI)