2024. április 26., péntek

Lehetőség az életminőség javítására

A VMSZ az SZHP listáján indul a belgrádi helyhatósági választásokon

A Szerb Haladó Párt elsőként adta át választási listáját a belgrádi választási bizottságnak. Az Aleksandar Vučić – mert szeretjük Belgrádot elnevezésű listát több mint 8000 polgár támogatta az aláírásával. A lista vezetője dr. Zoran Radojičić, a Tiršova Egyetemi Gyermekklinika igazgatója. A listán többek között szerepel Nebojša Marjanović, a Vajdasági Magyar Szövetség belgrádi városi szervezetének elnöke is.

Nebojša Marjanović elmondta, a VMSZ és az SZHP, illetve a két pártelnök eddigi jó együttműködésének és megállapodásának az eredménye, hogy a VMSZ belgrádi városi szervezetének egyik tagja helyet kapott az SZHP listáján. A VMSZ 2014-ben önálló listával indult a belgrádi helyhatósági választásokon, ezúttal pedig az SZHP-vel koalícióban. És ezzel – mint azt Marjanović megerősítette – a VMSZ Belgrádban első alkalommal kap reális lehetőséget arra, hogy része legyen a fővárosi városvezetésnek.

Marjanović elmondta, a lista összeállításában korrektül együttműködött a két párt: őt a lista 43. helyére sorolták be.

– Az aktivitásainkat természetesen az új helyzethez igazodva fogjuk alakítani, hogy a választások után minél több képviselővel vegyen részt a lista a városi képviselő-testületben – emelte ki lapunknak a VMSZ belgrádi szervezetének elnöke, majd hozzátette: – Politikai szervezetként természetes, hogy részt kívánunk venni a városvezetésben. Sok jó ötletünk van, és mindenekelőtt a belgrádi polgárok életminőségének javítása a célunk. Ugyanakkor az ötleteinket csak akkor tudjuk megvalósítani, ha részt veszünk a város vezetésében, még ha csak egy képviselői helyről van is szó – emelte ki.

Rámutatott, Belgrádban több olyan magyar kulturális örökség van, aminek megőrzésével kívánják még inkább erősíteni a szerb és a magyar közösség közötti jó viszonyt.

– A jövőben is folytatjuk eddigi aktivitásainkat, amelyek középpontjában a szerb és a magyar barátság megerősítése áll – mondta.