2024. április 19., péntek

Havazás után ónos eső

Mától enyhébbre fordul, de a jövő hét elején újra hó várható

Miközben tegnap nappal is fagypont alatt maradt Vajdaság területén a hőmérséklet, ma már pluszban lesz; 3 és 7 fok közötti nappali maximumra számíthatunk. A tegnapi gyenge havazást azonban ónos eső vált(hat)ja fel a tartomány északi részében, emiatt a közlekedésben résztvevőket fokozott óvatosságra intik.

Ótos András felvétele

Ótos András felvétele

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint Vajdaságban a délelőtt folyamán a legvalószínűbb a csapadék, délután, este és az éjszaka folyamán pedig a Timok völgyében, Közép-Szerbia síksági vidékein is előfordulhat eső, ami az útra fagyva nagyban nehezítheti az autósok helyzetét. A Timok völgyében még holnap is érvényes a meteorológiai intézet figyelmeztetése.

Szerbiára tegnap borongós, hideg idő volt jellemző, a délkeleti vidéken jelentősebb havazás is volt, a síkságokon 10, a hegyvidékeken helyenként 15–20 centiméter vastagságú hótakaró is kialakult.

Az előrejelzés szerint szerdán is enyhébb lesz az időjárás, helyenként esőre van kilátás, a hegyvidéken pedig havazásra. Este csökken a hőmérséklet és az alacsonyabban fekvő térségekre is kiterjed a havazás Közép- és Dél-Szerbia területein. Északon eláll a csapadék. Csütörtökön már derült lesz az égbolt, mindenütt eláll az eső és a hó. Pénteken és a hétvégén enyhe időre van kilátás, napsütéses és felhős időszakok váltogatják majd egymást, szombaton és vasárnap helyenként megint esni fog az eső. Hétfőtől hűvösebbre fordul az időjárás és ismét havazás várható.

Ma ónos eső teheti még síkosabbá az utakat (Dávid Csilla felvétele)

Ma ónos eső teheti még síkosabbá az utakat (Dávid Csilla felvétele)