2024. április 25., csütörtök
TOPOLYA

Új vezetőedzőt szerződtetett a TSC

Nyárig felépül a labdarúgó-akadémia

A téli pihenőt követően január 15-én kezdik meg a TSC labdarúgói a felkészülést a bajnokság tavaszi részére. Az I. Szerb Ligában újoncként szereplő topolyai gárda az előkelő negyedik helyen várja a folytatást.

Sajtótájékoztató keretében mutatkozott be Predrag Rogan, a viszonylag fiatal, de már komoly nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező vezetőedző. Palágyi Szabolcs, a klub elnöke elmondta, a vezetőség hosszú távon gondolkodik, és reményei szerint az új vezetőedző fiatalos lendületet ad majd a csapatnak, melynek eddigi teljesítményével is elégedettek lehetnek. Szabó Zoltán sportigazgató elmondta, hogy január 15-én megkezdik az előkészületeket a bajnokság tavaszi részére. Február 11-éig itthon edz a gárda, majd a felkészülést Törökországban folytatják, ahol egyben alkalom lesz majd erdélyi, szlovén, szlovák és más külföldi csapatok ellen edzőmérkőzéseket lejátszani. Az őszi idényből már ismert keret 27 játékosa kezdi meg a felkészüléseket. Azt is elmondta, hogy napokon belül valószínűleg csatlakozik majd hozzájuk még egy-két erősítés is, de a csapat gerincét a már meglévő játékosok alkotják.

Az új vezetőedző az eddigi pályafutásával kapcsolatban elmondta, hogy az Újpest csapatából igazolt most Topolyára, de már húsz éve edzősködik. Belgrádban kezdte a pályafutását, négy évig volt a Rad csapatánál, onnan Smederevóra került, majd külföldre, Kuvaitba, ahonnan ismét visszatért a Radhoz. Ott egy labdarúgó-akadémia irányítását vette át, majd ismét volt Kuvaitban, onnan pedig a Spartacus, a Zemun, majd a Mačva csapatához igazolt. Rogan megtiszteltetésnek nevezte, hogy egy ilyen jól szervezett egyesületben folytathatja a munkát.

Zsemberi János, az egyesület főszponzora, aki a Szerbiai Labdarúgó-szövetség elnökségi tagja is egyben, elmondta, hogy az anyaországi támogatásból épülő labdarúgó-akadémia építése jó tempóban zajlik, nyárig elkészül, és ősszel beköltözhetnek majd a fiatal labdarúgó-növendékek. A csókai származású Piri Ottó személyében új koordinátort neveztek ki az akadémiára. Piri is rendelkezik nemzetközi tapasztalatokkal, őt is hamarosan bemutatják majd. Zsemberi azt is elmondta, hogy a városi stadion helyére újat építenek, de a bajnokság tavaszi részét még a meglévő pályán játsszák majd.