2024. március 29., péntek

Szilveszterezés

A Novi Sad 2021 Alap elképzelése nyomán az idén a pravoszláv szilveszter éjszakáján, azaz szombaton este 21 programot szerveznek.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

A tematikus bulik többségét zárt helyiségben, belépőjegy megfizettetése mellett tartják meg, de szabadtéri eseményekre is várják az érdeklődőket. A program: 21 órakor az Imar együttes és Slobodan Trkulja lép fel a Szerb Nemzeti Színházban, ugyanitt 23 órai kezdettel a Laibach együttes, míg az Ifjúsági Színházban 20 órakor a Kaliopi együttes koncertezik. A Zsinagógában 22 órakor Zoran Predin és Matija Dedić ad koncertet, a Szerbiai Kőolajipari Vállalat dísztermében 19 órakor Divna Ljubojević lép fel. Az M Stúdióban 21 órakor Dušan Svilar énekel, a Fabrika Művelődési Központban 22 órakor kezdődik a buli. A Firchie Think Tank stúdióban és a Quarter klubban 22 órakor kezdődnek a koncertek. Az Újvidéki Színházban Nikola Vranjković koncertezik 22 órakor, a Gerila bárban pedig, ugyancsak 22 órai kezdettel Marčelo & Napeti Quintet. A SPENS nyugati előcsarnokában 20 órakor a Ludifiko kabarécirkusza kezdődik. A Duna parkban lévő Jégerdőben 23 órakor jeges diszkó.

A belépőjegy nélkül látogatható programok: a Művelődési Központban Sara Renar és Ana Ćurčin dalszerző-énekesnők fellépése 23 órakor. A Josip A Lisac együttes és Dodžo 21 órakor lépnek fel a B-612 otthonban (Miletić utca 40.), Loran Prokopić és barátai a Laza Kostić Gimnáziumban zenélnek 19.30-kor. BLOOM elnevezéssel kísérleti zene a Matica srpska Galériájában 20 órai kezdettel, DJ Ilija Rudović és a Peaceful Warriors/live acts a Miroslav Antić utcában lévő Startit központban, 22 órától. A Zsinagógában 17 órakor gyermekfilharmónia, 16 órakor az M Stúdióban pop-rock koncertet adnak az újvidéki zeneiskolák tanulói. Az Egységben 17 órakor gyermekopera, a futaki művelődési központban 20 órakor kezdődik a program. A vasútállomás előcsarnokában 17.30-kor: Klasszikusnak nem mondható hagyomány – művelődési egyesületek fellépése, 20 órakor a Vajdasági Múzeumban a Sveti Stefan Dečanski kórust hallhatjuk.