2024. április 25., csütörtök

Telep Kupa ötödször

Ötödik alkalommal tartották meg a József Attila Általános Iskolában a Telep Kupa elnevezésű kisfoci-tornát

A rendezvényen többek között jelen volt Ognjen Cvjetićanin, a városi tanács ifjúsági- és sportügyekkel megbízott tagja is, aki a torna megnyitóján emlékeztetett arra, hogy a kiskorúak körében előforduló erőszak meggátolásáért folytatott harcban a sport sokat segíthet.

– Örvendetes ténynek számít a szervezők felismerése, hogy a kiskorú erőszak megelőzése elleni harcban nagyon fontos szerepe van a testedzésnek, a sportnak és a testi aktivitásoknak, hiszen ezeknek köszönhetően a gyermekek tartalmasan tölthetik el szabadidejüket. A Telep Kupa szervezői már öt éve színvonalas rendezvényeket tartanak, mindezt az újvidéki önkormányzat támogatásával. Ismeretes, hogy a Telep Kupa megszervezése előtt nem léteztek hasonló típusú versenyek a Telepen. Az idén is azt tapasztaljuk, hogy a torna iránt sokan érdeklődnek, a lelátók megteltek, összesen 32 csapat mérte össze erejét, a résztvevőknek az a véleményük, hogy a szervezés évről-évre jobb. A háromnapos Telep Kupán kiválóan versenyeztek mindannyian, szívvel-lélekkel játszottak, és mindezt ingyen, hiszen minden résztvevőnek a torna humanitárius jellege volt a fontos – magyarázta Cvjetićanin.

A Telep Kupát három telepi helyi közösség szervezi, az újvidéki sportolók, a Kupakkal a mosolyig civil szervezet és a József Attila Általános Iskola támogatásával. A több mint 30 csapatot számláló megmérettetés egyik célja az, hogy pénzt gyűjtsön egy leukémiában szenvedő kisfiú számára, akinek a gyógyításához jelentős anyagi támogatásra van szüksége. A szervezők elmondták, hogy a Telep Kupán minden résztvevő és néző győztesnek számít, majd hangsúlyozták: a labdarúgás nemcsak haszonorientált játék, hanem szeretetből is játsszák. A kupán nincs pénznyeremény, a szeretet működteti az egész rendezvényt. A Telep Kupa szervezői kifejtették, hogy a jövőben is megszervezik ezt a kisfoci-rangadót, mert sokan szeretik, és egyre többen látogatnak el a mérkőzésekre.