2024. április 20., szombat

Györe a szervakirály Karlovićtyal kezd

Györe László, aki először játszhat selejtező nélkül a nagy tornák főtábláján, az Australian Open 1. fordulójában a férfimezőny legidősebbjével, a 39 éves horvát szervakirállyal, Ivo Karlovićtyal mérkőzik. Persze, ha a horvát egyáltalán versenyképes lesz, hisz sérülés miatt tavaly október derekától nem volt a pályán, és a ranglistán a 89. helyre zuhant. Ez esetben Györe első ellenfele a selejtező egy szerencsés vesztese lenne. Ha Györe sikerrel veszi az első akadályt, az amerikai Jack Sock, a tavalyi párizsi teremtorna bajnoka és a ranglista 8. helyezettje következik.

Novak Đoković a torna 14. kiemeltje, és hatszoros bajnok minősítésben az amerikai Donald Younggal kezd. A 3. fordulóban a spanyol Albert Ramos, majd a nyolcaddöntőtől sorrendben Alexander Zverev, Stan Wawrinka, a címvédő Roger Federer és a világelső Rafael Nadal következhetnének. Filip Krajinović sérülés miatt Sydney-ben nem állt ki a francia Andrian Mannarino ellen, most a rajtra ismét a balkezes franciát kapta. Reménytelennek tűnik Dušan Lajović dolga, hisz az argentin Diego Schwartzmannal kezd, míg Viktor Troicki és Fucsovics Márton nem panaszkodhatnak. Viktor a szabadkártyás ausztrál Alex Bolttal, Fucsovics pedig a moldvai Radu Albottal játszik a rajton.

A nőknél a szerbiai és a magyar képviselők esélye minimális, hisz Aleksandra Krunić az egyre javuló Anett Kontaveittel, Babos Tímea pedig a ranglistán 10. amerikai Coco Vandeweghe-jel kezd.

A férfi selejtezőben Danilo Petrović három játszmában veszített az osztrák Dennis Novak ellen, Peđa Krstin és Piros Zsombor pedig ma Quentin Halys-val és Bjorn Fratangelóval vívják a 2. forduló meccsét. A nőknél Ivana Jorović a 9. meccslabdát használta ki a holland Arantxa Rus ellen, Stollár Fanny pedig 6:3, 5:2-es vezetésről kapott ki a svájci Viktorija Golubićtól.

Fucsovics Márton Canberrában hangol Melbourne-re, és elődöntős lett a challengeren, a döntőért pedig ma a rajton Györét verő francia Maxime Janvier-vel csatázik.