2024. április 25., csütörtök
TEREMLABDARÚGÁS – ZENTA

A verbásziak nyertek

A Leteći Holanđanin csapatának magabiztos győzelmével fejeződött be a Kovács Gyula Gyufi-emléktorna, amelyet először szerveztek meg a zentai sportcsarnokban.

A verbászi csapat a mérkőzés egész ideje alatt uralta a pályát, s a rendes játékidőben szerzett öt góljával szinte elsöpörte a mokrini Tatatatira cukrászda csapatát, akiknek egyetlen egy gólt sem sikerült belőniük az ellenfél kapujába. A győzelemmel a verbásziak 200 000 dinárral lettek gazdagabbak, a mokriniak pedig 80 000 dinárt vihettek haza.

Szerda este a bronzmérkőzést is lejátszották, amelyen az óbecsei Fortuna 3:0-ra verte a zentai Minjon csapatát, így ők állhattak fel a dobogó harmadik fokára, megnyerve ezzel az 50 000 dináros jutalmat.

Az emléktorna legjobb kapusának Sava Vadaškit, az óbecsei csapat játékosát kiáltották ki, a legjobb góllövőnek járó díjat Danilo Vukobrat, a legjobb játékosnak járó elismerést Predrag Perović (Leteći Holanđanin) kapta. A sportszerűségi díjat a Feketetói Helyi Közösség játékosai érdemelték ki.

A néhai zentai sportmunkás emléke előtt tisztelettel adózó, december 15-én kezdődött emléktornára tartományunk egész területéről 24 csapat nevezett be. Danilo Popov, a községi tanács sport- és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja napilapunknak elégedetten nyilatkozott az elmúlt majd egy hónapban lezajlott emléktornáról. A Zentai Sportszövetség által rendezett torna kapcsán a vendégcsapatok is hasonlóképpen vélekedtek.

Popov elmondta azt is, hogy az emléktorna megszervezésével az egykoron igen népszerű nyári tornákat szeretnék feleleveníteni, s jó volt látni a rengeteg nézőt, akik nemcsak a tétmérkőzéseket, hanem a selejtezőket, a közép- és elődöntőt is végigszurkolták.

A bajnokságot a város önkormányzata, a zentai Sport Mindenkinek egyesület, a Zentai Ifjúsági Szervezet, valamint számos zentai vállalkozó részesítette támogatásban.