2024. április 25., csütörtök

Az év sportolói Temerinben

Az elmúlt év utolsó napjaiban kihirdették az év községben élő legjobb sportolóit. Az önkormányzat nagytermében megtartott fogadáson elismerésben részesítették a Községi Sportszövetség részéről legjobbaknak nyilvánított sportolókat. A sportolókon, sportmunkásokon és az iskolák legjobb sportolói és tanáraik mellett jelen volt Đuro Žiga polgármester, aki az elismeréseket átnyújtotta.

Elismerő oklevélben részesültek mindazok a tanulók, akik a köztársasági versenyeken dobogós helyezést értek el. Legtöbben, 18-an a Petar Kočić Általános Iskolából (többségük az országos bajnokságon 3. helyet elért kézilabdacsapat tagjai – 12-en –, mások dzsúdóban – 5-en – és úszásban). Testnevelő tanárok Duško Toroman, Mira Živković és Mirjana Radić. A járeki Slavko Rodić iskolából 3-an – ketten asztaliteniszben és egy tanuló dzsúdóban – voltak dobogósok. Tanáraik Milan Pantoš és Anđelov Miroslav. A szőregi Danilo Zelenović iskolából két tanuló dzsúdóban szerzett érmet, tanáruk Zoran Budać. A Kókai Imre iskolából szintén ketten voltak dobogósok dzsúdóban, tanáruk Tatjana Dokmanović. A Lukijan Mušicki középiskolából dzsúdóban és asztaliteniszben voltak éremszerzők.

A sportolók közül az elmúlt év legeredményesebb és legfiatalabb sportolónője Nevena Gajić, a TSK Dzsúdóklub tagja, országos válogatott, aki az országos szambó bajnokságon első helyezést, az Európa bajnokságon második helyezést ért el. A legeredményesebb ifjú sportoló Branko Marić, a szőregi dzsúdóklub tagja, aki 2. helyezést ért el az iskolások országos bajnokságán. A legjobb sportolónő Mira Pavlov, a temerini női kézilabda-klub csapatkapitánya. A legjobb férfisportoló Pető Zoltán, a temerini asztalitenisz-klub tagja, országos válogatott. A legjobb edző Jovan Risović, a Mladost-TSK kézilabda-klub edzője, aki csapatát bevitte az első szövetségi ligába. A legjobb sportegyesület a járeki labdarúgóklub, amely bekerült a szerb liga vajdasági csoportjába. A legjobb sportmunkás Nagy Imre a TSK labdarúgó-egyesületből. Életműdíjban részesült Amiđić Pavo, a női kézilabda-klubból.