2024. április 24., szerda

Látogatási tilalom a szabadkai kórházban

A Szabadkai Közkórházban szerdán látogatási tilalomról szóló határozat lépett érvénybe. A tilalom a 2017/2018 időszak influenza járványtani helyzet miatt indokolt. Dr. Gordana Krtinić járványügyi szakorvos, a Szabadkai Közkórház minőségbiztosítással és kockázatelemzéssel megbízott igazgatóhelyettese a látogatási tilalom bevezetéséről nyilatkozott.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– Az aktuális járványügyi-helyzetre vonatkozó paraméterek a felügyelet 52. hetében romlottak. Az előző héthez viszonyítva a szabadkai Közegészségügyi Intézet sentinel-felügyelete az influenzához hasonló megbetegedések többszörös növekedését jegyezte. A Vajdasági Közegészségügyi Intézet figyelőszolgálatának jelentése értelmében a vírus intenzitása továbbra is alacsony, és a járványküszöb alatt van, de az influenzához hasonló megbetegedések számának növekedése jegyezhető. Az elmúlt év októbere óta Vajdaság területén PCR-laboratóriumi vizsgálattal 90 beteg személyt vizsgáltak, ebből 34 pozitív volt az influenzára, 29 páciensnél megerősítették a B típusú influenza-fertőzést, 5 személynél pedig A típusú (H1N1) vírus általi fertőzést állapítottak meg – közölte dr. Gordana Krtinić.

Az influenzával, az egyéb légúti megbetegedésekkel, valamint a kanyaróval kapcsolatos aktuális járványügyi helyzettel összhangban a szabadkai kórházban szerda óta tilos a beteglátogatás és bármilyen összejövetel, a kórház alkalmazottait kivéve. A beteglátogatási tilalom a visszavonásig érvényes.