2024. március 29., péntek

Teljesen feldolgozták a Nemzeti konzultáció adatait

Kovács Zoltán: Egyhangúlag elutasítják a magyarok a „Soros-tervet”

Teljesen feldolgozták a nemzeti konzultáció adatait; az eredmények arról tanúskodnak, hogy a magyarok gyakorlatilag egyhangúlag elutasítják a „Soros-tervet”, a kötelező betelepítést, és minden olyan politikai akciót elleneznek, amely ennek megvalósítására irányul – jelentette ki a kormányszóvivő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, a bedobozolt kérdőívek előtt.

Kovács Zoltán (Fotó: MTI)

Kovács Zoltán (Fotó: MTI)

Kovács Zoltán tájékoztatása szerint 2 356 811 űrlapot küldtek vissza: postai úton 2 178 320, interneten 178 491 érkezett. Mind a hét kérdés esetében 2,3 millió felett volt a „Soros-tervet” elutasító válaszok száma.

A kormányszóvivő a beérkezett ívek mennyisége alapján minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációjának nevezte a „Soros-tervről” szólót. Hangsúlyozta, a feldolgozást a január 31-ei határidő előtt befejezték, és adatvédelmi szempontból megfelelően tárolták a válaszokat.

Felidézte, a kérdések az évi egymillió migráns Európába telepítésére, a Brüsszel által elutasított határvédelmi kerítésre, a kötelező szétosztásra, a bevándorlónkénti 9 millió forintos állami támogatásra, a velük szembeni elnézőbb bánásmódra, a nemzeti kultúrák háttérbe szorítására, a bevándorlást ellenző országokkal szembeni politikai támadásokra vonatkoztak.

Kovács Zoltán nyomatékosította: a magyarok elutasítanak minden olyan érvet, tervet, igyekezetet, amivel arra próbálják rávenni Magyarországot, hogy bevándorlóországgá váljon. Ennek megfelelően a kormány következetesen elutasítja azon kísérleteket, amelyekkel zsarolni, fenyegetni próbálják, hogy „beadja a derekát” és engedelmeskedjen a brüsszeli elképzeléseknek.

Úgy fogalmazott, az elmúlt napok történései mind azt tanúsítják, hogy Magyarországot további támadások érik majd a bevándorlásról kialakított álláspontja miatt. Megemlítette például Judith Sargentini keddi budapesti látogatását; az európai parlamenti képviselő készíti a magyar jogállamiság helyzetéről szóló jelentést.

Felidézte azt is, hogy Soros György vidéki irodahálózatot hozna létre. Ugyanakkor a kormány legfontosabb feladata, hogy ellenálljon a nyomásnak, a befolyásolási kísérleteknek – fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, mennyit fizettek a postának, a kormányszóvivő úgy felelt: a hónap végéig zajlik le a tételes elszámolás, és ugyanez vonatkozik a konzultáció népszerűsítésének költségére is. Minden ilyen jellegű adatot nyilvánosságra hoznak majd – mondta.

Egy újságíró azt kérdezte, van-e lehetőség leellenőrizni az íveket. Kovács Zoltán azt válaszolta, minden LMP-s hazugság ellenére az ívek megtekinthetők. Több mint 2,3 millió ember szavát nem lehet figyelmen kívül hagyni – szögezte le.

Úgy fogalmazott, botrányos és minősíthetetlen Hadházy Ákos LMP-társelnök magatartása. A kormány minden adatról folyamatosan beszámolt és beszámol – hangoztatta.