2024. április 24., szerda
TEREMFOCI – BALOG BÉLA-EMLÉKTORNA

Óbecsei siker Adán

Az óbecsei MGM Plamen csapatának győzelmével ért véget a 2017/18-as Balog Béla-emléktorna, amelyet a községi sportszövetség szervezett Ada község önkormányzatának támogatásával. A hagyományos téli teremfocitorna pénteki döntőjében telt ház előtt az óbecsei csapat a rendes játékidőben elért 1:1-es döntetlen után a büntetők jobb értékesítésével nyert az adai Cvitko Trans csapata ellen, amely ez alkalommal is a második helyen végzett, akárcsak egy évvel korábban.

A győztes óbecsei MGM Plamen (Csincsik Zsolt felvétele)

A győztes óbecsei MGM Plamen (Csincsik Zsolt felvétele)

A Cvitko Trans a mérkőzés elejétől többet támadott és több helyzetet dolgozott ki, mint az ellenfele. Az első félidőben azonban egyik együttes sem tudta gólra váltani a helyzeteit. A második félidő is lendületes és izgalmas játékot hozott, és mindkét csapat igyekezett megszerezni a vezetést. Ez végül a félidő derekán az MGM Plamennek sikerült Stefan Korać révén, de egy perccel később Sárközi Krisztiánnak köszönhetően kiegyenlített a Cvitko Trans. Ezt követően a mérkőzés végéig több helyzetet alakítottak ki a csapatok, de újabb találat nem született, ezért a büntetők döntöttek. Az óbecsei játékosok mindhárom büntetőt magabiztosan értékesítették, míg az adai csapat második lövője a kapufát találta el. Ezt megelőzően a bronzmeccsen a tiszaszentmiklósi Zrno lépett pályára az óbecsei Fortuna ellen. A mérkőzést a Zrno csapata 2:1-es arányban megnyerte, ezzel megszerezte a harmadik helyet. A két összecsapás mellett két revümeccset is játszottak. Az egyiken a helyi utánpótláscsapatok léptek pályára, a másikon az AFK és a magyarországi Makó öregfiúi játszottak egymás ellen.

A teremfocitorna ünnepélyes díjkiosztóval zárult, amelyen a szervezők kiosztották az elismeréseket a dobogós csapatoknak, valamint a legjobb játékosoknak, akiknek a díjakat Balog Róbert adta át, az egykori kapus Balog Bélának, az emléktorna névadójának a fia. A legjobb kapusnak járó plakettet, valamint a Balog Róbert által az édesapja tiszteletére tett 10 000 dináros felajánlást Sava Vadaski (MGM Plamen) vehette át. A legjobb játékosnak Könyves Norbertet (Cvitko Trans) választották meg, a torna gólkirálya Sárközi Krisztián (Cvitko Trans) lett. Az első helyezett csapat díja 220 000 dinárt volt, a második helyezetté 60 000 dinár, a harmadik helyezett együttes 40 000 dináros jutalomban részesült.

Az eredményhirdetés után Körtvélyesi Tícián szervező elmondta, hogy mindent összevetve az idén is sikeres tornát tudhatnak maguk mögött:

Az idén 24 csapat vett részt a tornán, nyolccal kevesebb, mint tavaly. Ez számbeli csökkenést jelent, viszont a színvonal nem csökkent, jöttek új és erős csapatok, köztük vidékiek is. A torna színvonala ezúttal is magas volt, például a tavalyi bajnok az idén nem jutott be a legjobb nyolc közé. Az idén is új bajnokot avattunk. Az elmúlt öt évben, amióta a sportszövetség, illetve a sportközpont szervezte meg a tornát, minden évben másik csapat lett a bajnok. Ez azt jelzi a vidéki csapatoknak, hogy Adán bárki győzhet, aki azt kiérdemli, és erre büszkék vagyunk. Bár házigazdaként az egyik szemem sír, hogy nem az adai csapat győzött, de igyekszünk a tornán színvonalas játékvezetést biztosítani – nyilatkozta Körtvélyesi.

SZABADKA

Döntő nélkül a címvédő

Kialakult a döntő párosítása a 45. szabadkai újévi kispályás labdarúgótornán. A 400 000 dináros első díjért a Lampone Meridian és a Šeki Enterijeri csapata küzd meg vasárnap, január 14-én. A pénteki első elődöntőben a Lampone együttese 3:0-s győzelmet aratott a címvédő Kuća Zdravlja felett. A vezetést Čizmar szerencsés góljával a Lampone szerezte meg a 13. percben, majd a második félidőben, kihasználva a Kuća Zdravlja fellazult védelmét, előbb Rajčević, majd Tomić gyors ellentámadásokból vette be a címvédő kapuját. A másik elődöntőben a közönségkedvenc szabadkai Šeki Enterijeri csapata 3:1-re diadalmaskodott a bajmoki Agrarpromet felett. A vezetést Desnica góljával a szabadkaiak szerezték meg, a második félidő közepén azonban Maravić kiegyenlítette az állást. Egy perc elteltével Romić újra a Šekit juttatta vezetéshez, majd hat perc elteltével ugyanez a játékos megszerezte saját második, csapata harmadik gólját, és ezzel kétgólosra növelte a szabadkai csapat előnyét. Három perccel a lefújás előtt az Agrarpromet szorossá tehette volna a hajrát, de a büntetőt nem használták ki. A 2009-ben született labdarúgók tornáján is megrendezték az elődöntőket, amit követően kiderült, hogy az Arena és a Szabadka csapatai játszhatják a finálét.

Eredmények, elődöntők, felnőttek: Lampone Meridian–Kuća Zdravlja 3:0, Šeki Enterijeri Real Impex–Agrarpromet 3:1. Gyermektorna, elődöntők: Arena–Spartacus 6:2, Szabadka–Coerver 7:0.

A döntőket és a bronzmérkőzéseket január 14-én 16.30-tól tartják. Előbb a Spartacus és a Coerver gyermekcsapatai játsszák le a bronzmérkőzést, majd a Kuća Zdravlja–Agrarpromet felnőttbronzcsata következik. Ezt követően előbb az Arena és a Szabadka utánpótláscsapatai lépnek pályára, majd a nagydöntőben a Šeki Enterijeri Real Impex és a Lampone Meridian csap össze a vándorserlegért és a 400 000 dináros első díjért.