2024. április 20., szombat

Ajándékok az első babának

A Dr. Radivoj Simonović Közkórház szülészetén január harmadikán, délután fél egykor született meg az év első kisbabája, Tóth Attila. A gyermek 4,8 kilogrammal és 55 centiméterrel jött a világra.

A Bezdánban élő Tóth családban Attila a harmadik gyermek, szülei Tünde és Marijan.
Az újszülött érkezésének hírére Dušanka Golubović, Zombor polgármester asszonya fölkereste a szülészetet, és 100 000 dinárral gratulált az anyukának, Antonio Ratković polgármester-helyettes, egyben a város közlekedésbiztonsági tanácsának elnöke egy gépkocsiba szerelhető babaülést ajándékozott a családnak.
Attila mellett még nyolc, január első hetében világra jött újszülött kapott babaülést, amelyekből e hónapban összesen 20-at osztanak szét a babák szülei között.
A szülészetet meglátogatta Milan Glumac, a közlekedési rendőrség parancsnoka, aki házigazdáival, dr. Dragan Rastovićtyal, a közkórház megbízott igazgatójával, dr. Milan Arnauttal, a gyermekosztály vezetőjével, valamint dr. Lazar Račićtyal, a nőgyógyászati osztály vezetőjével a közkórház szükségleteiről tájékoztatta a polgármester asszonyt.
Račić doktor hangsúlyozta, hogy egyre kevesebb gyerek születik a városban, 2015-ben 1038, 2016-ban 978, tavaly pedig 952. Hozzátette: az idei első hét eredménye biztató jele lehet annak, hogy megállítható lesz a natalitás csökkenése.