2024. március 28., csütörtök

A kínai Szuperligában köthet ki Aubameyang

Sajtóértesülés szerint legalább két kínai klub szeretné leigazolni Pierre-Emerick Aubameyangot, a Borussia Dortmund labdarúgóját.

Pierre-Emerick Aubameyang (Fotó: Beta/AP)

Pierre-Emerick Aubameyang (Fotó: Beta/AP)

A 28 éves gaboni csatár - aki az elmúlt idényben 31 góllal a Bundesliga legeredményesebbje volt, most pedig már 13-nál jár, ezzel a második - kínai lapok szerint az anyagilag jövedelmezőbb ázsiai ajánlatok közül fog inkább választani az élénk európai érdeklődés ellenére.

A legnagyobb eséllyel állítólag a Fabio Cannavaro által edzett Kuangcsou Evergrande, a kínai Szuper Liga címvédője száll harcba.

Aubameyang szerződését decemberben 2021 nyaráig meghosszabbították Dortmundban, ennek ellenére neve gyakran felmerül a Real Madriddal, illetve több Premier League-klubbal összefüggésben. Ezzel együtt a helyi sajtó azt valószínűsíti, hogy a támadó Kínában folytatja majd pályafutását.

A kínai hírügynökség a fővárosi klub egyik belső forrásától úgy értesült, hogy a Peking Kuoan több mint két hónapos egyeztetés után már "majdnem szerződéskötésig" jutott Aubameyanggal. A megállapodás állítólag akkor futott zátonyra, amikor a Kuangcsou - amely évi 18 milliós fizetést kínál a futballistának - 70 millió eurós ajánlattal állt elő. Amennyiben a klubváltás ezzel az összeggel megvalósul, megdől a kínai rekord: egy éve a Sanghaj SIPG 60 millió eurónak megfelelő összeget fizetett a Chelsea-nek a brazil Oscarért.