2024. április 23., kedd

Tornyosi az első baba

Január 4-én, csütörtökön délután született a zentai kórházban az első Zenta községbeli baba, Petrov Nikolina.

Fotó: Herédi Krisztián

Fotó: Herédi Krisztián

A tornyosi Petrov Izabella adott neki életet, és az édesanyának ez már a negyedik gyermeke. A kislány 3130 grammal és 50 centiméterrel született, azonnal felsírt, gyönyörű és egészséges baba. Az újszülöttet tegnap délelőtt meglátogatta Ceglédi Rudolf polgármester és Lőrinc Csongor egészségüggyel megbízott tanácstag, és ajándékot is vittek.
Petrov Izabella a látogatás alkalmával elmondta, hogy nagyon szép volt a várandósság időszaka, igaz, a szülés egy kicsit nehezebben ment, de lényeg, hogy épségben itt a kislánya, és azt is hozzáfűzte, hogy nagyon meglepődött, hogy Nikolina lett az első községbeli baba.
Ceglédi Rudolf polgármester elmondta, hogy a szokásokhoz híven babakelengyét hoztak ajándékba, és mivel az év első zentai babájáról van szó, ők duplaannyi támogatást kapnak, mint a többi újszülött:
– A községben minden újszülött egyszeri harmincezer dináros juttatásban részesül, de az első baba hatvanezer dinárt kap.
Dr. Fehér Rózsa gyermekgyógyász-kardiológus, a gyermekosztály főorvosa elmondta, hogy a zentai szülészeten 2017-ben 769 baba született, és ez hússzal több, mint ahányan 2016-ban születtek, idén pedig tegnap délelőttig 12 gyermek jött világra, és a tornyosi Nikolina a kilencedik volt a sorban.