2024. április 19., péntek

Pályázatok polgári egyesületek számára

Január 19-ig várják a jelentkezéseket

A Topolya község területén működő polgári egyesületek részére kiírt pályázatokat kezelő pályázati bizottság január 3-án hét témában írt ki pályázatot a szervezetek részére.

A kiírásra került pályázatokkal kapcsolatban pénteken megtartott sajtótájékoztatón Kisimre Szerda Anna, a Pályázati Bizottság elnöke elmondta:
Hét témában került kiírásra az idei pályázat: szociális és gyermekvédelmi, kulturális, monográfia és könyvkiadás, újságírói és kiadói tevékenység témájában, környezetvédelem, helyi gazdaságfejlesztés témájában, valamint egyházközösségek részére. A hét témában meghirdetett pályázatra összesen 15 110 000 dinár keretösszeg van előlátva. A község területén működő művelődési központok és művelődési egyesületek részére kiírt pályázatok lebonyolításáért felelős pályázati bizottság ugyanezen a napon, január 3-án szintén kiírta a pályázatot művelődési rendezvények lebonyolítására, és rendes tevékenység folytatására. Erre a célra 7 132 000 dinárt láttak elő.
A pályázók a pályázati kiírást, valamint a pályázáshoz szükséges pályázati űrlapot a www.btopola.org.rs weboldalon találhatják meg. A pályázati űrlaphoz mellékelni kell a pályázó szervezet alapszabályzatának hitelesített fénymásolatát, egy tanúsítványt arról, hogy az adott szervezet az illetékes szervnél bejegyezték, az egyesület fizetőképességének bizonylatát, a 2016-os évi zárszámadás jelentését, az aláírás hitelesítésének fénymásolatát, a kincstárnál való számlanyitás bizonylatának fénymásolatát, a program vagy rendezvény tervét, valamint az előző évi tagdíjak befizetéséről szóló tanúsítványt.
A pályázók számára fontos, hogy helyesen válasszák ki azt a témát, amelyikben pályázni szeretnének, és amibe bele illik az adott szervezet tevékenysége. A pályázati anyagot tartalmazó borítékon pedig tüntessék fel az iktatószámot, amit a pályázati kiírás alján találhatnak meg. – hangsúlyozta Kisimre Szerda Anna.
A pályázatok január 19-ig vannak nyitva. A pályázati anyagot Topolya község Önkormányzatánál, az iktatóban, a Tito marsall 38. alatt adhatják át a pályázók.