2024. április 24., szerda

Óbecsei nagyberuházások tartományi támogatással

A községbe látogatott Đorđe Milićević tartományi kormányalelnök

Másfél év alatt 400 millió dinárt költöttek el Óbecsén különféle beruházásokra, ezek közül jelenleg a Dositej utca átépítése van folyamatban.

Milićević a sportközpontba is ellátogatott, ahol a tetőszerkezetet szeretnék tartományi támogatással helyrehozni az idén (Fotó: Fehér Rózsa)

Milićević a sportközpontba is ellátogatott, ahol a tetőszerkezetet szeretnék tartományi támogatással helyrehozni az idén (Fotó: Fehér Rózsa)

Hétfőn a jelenleg szünetelő munkálatok helyszínére látogatott Đorđe Milićević tartományi kormányalelnök. Dragan Tošić polgármester elmondta: az ősszel megkezdett átépítéssel azért kellett egy időre leállnia a kivitelezőnek, mert a munkálatok közben váratlanul a távhő- és vízvezetékcsöveket is cserélni kellett, amire az önkormányzat 17 millió dinárt költött. Megfelelő időjárási viszonyok esetén a kivitelező február elsején folytatja a munkát és március elején be is fejezi az utca felújítását, amire a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságtól 39 millió dinárt kapott az óbecsei önkormányzat.
Đorđe Milićević az újságíróknak elmondta: az elmúlt másfél évben a tartományi kormány különféle beruházásokkal csaknem 300 millió dinárt áldozott Óbecsére, és a községi kasszából elköltött 100 millió dinárral ez egy 400 millió dináros beruházási ciklust jelent másfél év alatt. A következő, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság 25 millió dináros támogatásával megvalósuló óbecsei beruházás a Csillag tér körforgalmi csomóponttá való alakítása lesz. A forgalmas és nehezen áttekinthető kereszteződést a Dositej utca befejezése után kezdik meg átépíteni, és a munkálatokat várhatóan még a nyár előtt befejezi a kivitelező.