2024. március 28., csütörtök

Műhelymunka két témára

Péntek délután a magyarkanizsai ifjúsági otthonban, ahol már egy ideje program a programot éri, ismét érdekes foglalkozásra gyűltek össze a fiatalok.

A műhelymunka egyik témája a fotózás, videózás és a multimédiás eszközök használata volt, megismerték a fényképezés különböző technikáit, módszereit. Az elméleti áttekintés után „fotótúrára” indultak a diákok a városba. A másik műhelymunka a mai informatika feltörekvő technológiáival foglalkozott, emellett betekintést nyerhettek a Microsoft felhőszolgáltatásaiba, ahol képet elemeztek mesterséges intelligencia segítségével, tárgyakat, érzelmeket ismertettek föl.
Az előadók Magyarkanizsa községbeli egyetemisták voltak: Apró Alexandra, Kávai Konrád és Muhi Kristóf, akik csoportonként 30-30 fővel, igazi pedagógiai érzéküket megcsillogtatva dolgoztak együtt a tanulókkal.
Alexandra az Újvidéki Egyetem Matematikai és Informatikai Karának hallgatója, Konrád Kecskeméten tanul mérnökinformatikus szakon, Kristóf pedig duális képzésben szintén mérnökinformatikát hallgat.
A délután kezdődött műhelymunkát a kötetlen, mégis színvonalas tanulás jellemezte, ahol a diákok bátran kérdezhették a hozzájuk korban közel álló előadókat, így még közvetlenebbé, nyitottabbá és oldottabbá vált a hangulat, közben pedig mindannyian sokat tanulhattak anélkül, hogy azt kényszernek érezték volna.
Az ingyenes képzést, mely valódi tartalommal bírt, és hasznos elfoglaltságnak bizonyult, a Microsoft Magyarország, a Neumann János Egyetem, a Nők a Tudományban Egyesület, az MTA Energiatudományi Kutatóközpont, a SkyLine-Computer Kft. és az Andrews Engineering támogatta.