2024. április 20., szombat

Lesznek-e felmondások a Tesla repülőtéren, s mi lesz az illetékel

Ha nem hoztuk volna létre az Air Serbia vállalatot, nem kaphatnánk többet 50 millió eurótól a Nikola Tesla koncesszióért - mondta Aleksandar Vučić.

Az elnök kiemelte, a vállalatból olyan ígéret érkezett, hogy nem lesznek elbocsájtások, a Vinci Airportsnak pedig szerződéses kötelezettsége van arra, hogy ne változtassa meg a repülőtéri illeték árát.

Vučić  azt mondta, a repülőtér koncessziója nagy siker az ország számára. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt öt évhez viszonyítva Szerbia előre haladt. Akkor úgy gondoltuk, hogy engedményt adunk a repülőtérnek, és azt mondták, hogy legfeljebb 40 és 50 millió eurót kaphatunk – mondta Vučić. 
Hansúlyozta, a koncesszióért a francia vállalat 501 millió eurót fizetett, ebből 417 millió a kormány kasszájába kerül, és 84 millió jut a kis részvényeseknek, azaz Szerbia polgárainak. Hozzátette, a Vinci vállalta, hogy további 732 millió eurót fektet a repülőtér fejlesztésébe a következő 25 évben, míg a koncesszió éves díja 4,3 millió euró és 16 millió euró között lesz.
Vučić elmondta még, két másik vállalat is nagyon közel áll ahhoz, hogy megnyerje a pályázatot, de a foglalkoztatottakhoz való hozzáállás volt a döntő. Mint mondta, a belgrádi repülőtér utasainak száma a tervek szerint 2024-re eléri a 7,4 milliót. A repülőtér utasainak száma tavaly meghaladta az évi ötmilliót, a tervek szerint 2024-re eléri a 7,9 milliót, 2030-ra pedig a 10 milliót. A tervek szerint a repülőtérnek az idén 25 millió eurós nyeresége lesz.

Hozzátette, Szerbiának teljes szabadsága lesz a kis regionális repülőterek fejlesztésére. A Vinci Airports 1996-ban alakult, egy építőipari és üzleti vállalkozás részeként, és az egyik legnagyobb Európában.