2024. április 18., csütörtök

Újévi csobbanás a Tiszában

Újabb rendezvényeket szerveznek az életmódváltók

Zenta község legtevékenyebb szervezetei közé tartozik az Éld az életed! Egyesület, amely a múlt évben is számos rendezvénnyel hívta föl a polgárok figyelmét az életmódváltás előnyeire.

Fotó: Horváth Zsolt

Fotó: Horváth Zsolt

Tavaly a már hagyományos rendezvények mellett több újat is megszerveztek – mondta el az egyesület évzáró ünnepségén Sándor Terézia, a szervezet vezetője. Megtartották az Életmód egy órában elnevezésű rendezvénysorozatot, a tizenegy előadás során olyan előadók beszéltek az életmódváltás fontosságáról, és adtak hasznos tanácsokat, mint Berta Berényi Tímea dietetikus, Heinrich Olga pszichológus, dr. Pintér Zoltán, Dosztán Tibor stb.

Tavaly az egyesület keretében megalakult az életmódváltó klub, nyolcadik alkalommal rendezték meg az egyesület életmód-konferenciáját, és részt vettek a Mosolytenger Gyermekfesztiválon, egy adai vállalat családi piknikjén, a palicsi Interetno Fesztiválon, valamint a zentai aratóünnepségen. Az egyesület tagjai a Cserebere börzét is útjára indították, s több zsibbörzét is szerveztek. Ellátogattak több magyarországi rendezvényre, így a Petőfi Kulturális Fesztiválra is, ahol több száz civil szervezettel vettek részt a találkozón, a nyáron kirándultak Mártélyra, és a magyarkanizsai Meta Terra egyesülettel közösen meglátogatták a községben lévő biofarmokat. A Vajdasági Civil Szövetség szervezésében részt vettek a II. Civil Pikniken a horgosi Domus Pacis lelkigyakorlatos házban.

Az Éld az életed! egy, a várost kedves üzenetekkel teleragasztó akciót is megvalósított a Magyarországról induló mozgalom tagjaként, képviseltették magukat Temesváron az Európa kulturális fővárosa tanácskozásán, illetve a budapesti Civilek a nemzetállamokért című tanácskozáson, s a zentai karácsonyi vásáron jótékonysági akcióban vállaltak szerepet.

Érdekességként megemlítjük, hogy január 20-án zentai viszonylatban rendhagyó programot szerveznek Újévi csobbanás a Tiszában címmel. A szervezők szerint a hideg/jeges víz jótékony hatással van a szervezetre: fölfrissíti a vérkeringést és a szellemet. A mártózás után 12–13 óráig finn szauna várja a 12 bátor résztvevőt a Fantastico Wellness Centerben. A részvétel 18 éven felüliek számára javasolt. Nevezési díj nincs, de az érdeklődőknek regisztrálniuk kell. Bővebb információt a 063/789-3676-os mobilszámon vagy a domany.szilveszter@freemail.hu e-mail-címen kaphatnak az érdeklődők.