2024. április 25., csütörtök

Elszánt fürdőzők a Tiszán

Csík Gyula és Mucsi Gábor zentai mérnökök bátorságához nem fér kétség, hiszen az új évet egy igazán vérpezsdítő csobbanással kezdték.

Kedvenc folyójuk partján a hőmérséklet alig haladta meg a plusz 5 fokot, de a víz felszíne éppenséggel még így sem gőzölgött, ott pontosan 2,1 Celsius-fokot mutatott a hőmérő. Természetesen a két merész férfiú fiatalságát sem kérdőjelezhetjük meg, ugyanis néhány hétig még eldicsekedhetnek azzal, hogy egyikük sem töltötte be hatvanadik életévét.

A rövid, ám gyors karcsapások után kipirult kézzel, lábbal és arccal nyilatkoztak, miszerint az bátorította őket vakmerő cselekedetük közben, hogy a strandon kiállított tábla csak az ebek fürdetését tiltja, de semmilyen korlátozás nem vonatkozik a fagypontközeli hőmérsékletű vízben úszkáló fanatikusokra. Továbbá felhozták mentségükre, hogy nem először hajtanak végre ekkora haditettet, sőt egy alkalommal a jóízűen élcelődő barátokon túl még a jégtáblákkal is meg kellett küzdeniük. De nem is utoljára tettek ilyesmit, mert fogadalmuk szerint egy esztendő múlva hasonló fényképeket készíthetünk róluk, legalábbis abban az esetben, ha a tudósító ujjai nem dermednek meg fotózás közben, illetve nem fagynak le teljesen már magától a látványtól.