2024. április 25., csütörtök

Holnap nyílik a pacséri termálfürdő fedett része

Pénteken délelőtt nyitja kapuit a pacséri gyógyfürdő fedett része. A gyorsbüfével is ellátott komplexumban a víz hőmérséklete 35-36 fokos.

Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana

Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana

A belépőjegy felnőttek részére 300 dinárba kerül, a gyerekek 200-at fizetnek. A fedett termálmedence 11 és 19 óra között várja a látogatókat, az utolsó két órában a kedvezményes belépőjegy nem igényelhető. Szombathy Zoltántól, a falu napokban megválasztott tanácselnök-helyettesétől, korábbi tanácselnökétől megtudtuk, hogy a munkálatok az utóbbi években szinte teljes mértékben lefoglalták a helyi közösség erőforrásait, és a pacsériak nagy reményeket fűznek a gyógyvíz nyújtotta lehetőségekhez.

– A fedett medencénk községi pénzből és helyi erőforrásokból épült fel. Nagyon örülünk ennek a 300 m2-es összterületű fedett komplexumnak, a maga 200 m2-es vízfelületével, ami körülbelül 350 vendég befogadására alkalmas – mutatott rá Szombathy, aki elmondta még, hogy elképzeléseik szerint az épületben helyet kap majd idővel két szauna is, és a rendelkezésre álló jellegzetes sós víznek köszönhetően nedves sószobákat alakítanak ki, ami elsősorban a légzőszervi megbetegedésekben szenvedőknek jelenthet gyógyírt az év bármely napján.