2024. április 19., péntek

„A legnagyobbakkal versengünk”

Zentán immár hagyományosan december 28-án adják át a község legjobb sportolóinak járó díjakat, s így volt ez az idén is. A múlt héten már közöltük a legjobbak névsorát, ám a kiváló zentaiak megérdemlik, hogy egy közös fotó erejéig visszatérjünk a díjátadó gálára, s megszívlelendők Bicók Róbertnek, a Zentai Sportszövetség elnökének köszöntőszavai is, aki többek között ezt mondta:

A legjobb zentai sportolók (Gergely Árpád felvétele)

A legjobb zentai sportolók (Gergely Árpád felvétele)

Öröm egy olyan község sportszövetségének az élén állni, amely annyi jó sportolót tömörít maga köré, hogy az immár alig 10-15 ezer lelket számláló település a legnagyobbakkal, Belgráddal, Újvidékkel, Nišsel és Szabadkával versenghet, és 2017-ben ezen városokat el is hagyta. Mert ugyan ki büszkélkedhet egy versenyzői évben egyszerre egy világbajnok és egy Európa-bajnok birkózóval, egy Európa-bajnoki érmes úszóval, egy immár a 85. helyen álló teniszezővel és olyan kajakosokkal, akik világ- és Európa-bajnokságokon döntőket harcolnak ki, olyan kick-boxosokkal, akik világbajnoki címet és más érmeket harcolnak ki, s egy olyan labdarúgóval, aki minden évben gólkirályi címet szerez, legyen ő épp Magyarországon, Lengyelországban vagy az Egyesült Államokban?” – hangsúlyozta az elnök, majd hét különdíjat osztott ki, amelyek között oklevéllel ismerték el Laták Istvánnak, napilapunk sportszerkesztőjének a munkáját is, aki immár 25 éve kíséri és írja meg a zentai sporttörténéseket. Bicók egyben megköszönte az önkormányzat támogatását, amely megteremti a sportolás alapfeltételeit a városban.

Mi csendesen annyit tennénk hozzá, hogy az ilyen eredményeket évtizedekkel ezelőtt sokkal jobban megbecsülte Zenta, s a községben mindenki azt várja, hogy ezek az idők valamelyest visszatérjenek, hiszen Zenta hírnevét továbbra sem öregbíti semmi jobban, mint a sportolók eredményei.