2024. április 19., péntek

Értetlenség és megdöbbenés

Gunarason a helyiek a hírek ellenére sem képesek elhinni, hogy Csőke Csanád valóban agyonverte a kedvesét
Rendőrök vezetik el a barátnője megölésével gyanúsított 29 éves gunarasi fiút a Szegedi Járásbíróság folyosóján (Fotó: MTI)

Rendőrök vezetik el a barátnője megölésével gyanúsított 29 éves gunarasi fiút a Szegedi Járásbíróság folyosóján (Fotó: MTI)

Egyre több részlet derül ki a január 1-jén, a kora délutáni órákban Szegeden elkövetett gyilkosságról, amelynek elkövetője és áldozata is vajdasági illetékességű. Mint időközben megtudtuk, az áldozat a 25 éves csantavéri Kőműves Blanka. Lapunk értesülései szerint Blanka szülei könyvelőirodát működtetnek, az áldozat besegített a családi vállalkozásba, emellett műkörömépítéssel is foglalkozott. Népszerű volt a településen, sok barátja volt, akik mind értetlenül állnak a történtek előtt. Más értesülések szerint Blanka nemrég szerzett informatikus-mérnöki oklevelet.

Csőke Csanád, a vélt elkövető, gunarasi lakos. Facebook-bejegyzéseik szerint a fiatalok október 25-e óta alkottak párt. Gunaras egy kis közösség, ahol mindenki ismer mindenkit, ezért a gyilkosság híre, amelynek elkövetésével a helyi fiatalt gyanúsítják, megdöbbentette az egész falut.

Csőke Csanádot mindenki úgy ismeri mint egy rendes és szorgalmas fiatalembert, aki tisztességes családból származik. Csanád Topolyán végezte el a Mezőgazdasági Középiskolát, és azóta szülőfalujában élt és dolgozott. A falubeliek többsége a hírek ellenére is képtelen elhinni, hogy valóban a fiatalember követte volna el azt, amivel gyanúsítják.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a gunarasi férfit emberölés bűntettével gyanúsítják. A gyanú szerint a férfi hétfőn délelőtt, szóváltás után Szegeden, a Szatymazi utcai lakás szobájában többször fejen ütötte barátnőjét, majd a sértett fejét a falba verte, és a nyakát két kézzel leszorította. A bántalmazások következtében a nő a helyszínen meghalt. A gyanúsított ezután öngyilkosságot kísérelt meg, felvágta az ereit, de rövid idő múlva meggondolta magát és a szomszédba becsöngetve mentőt és rendőrt hívott. A bíróság a szökés és elrejtőzés veszélye miatt elrendelte a magyar–szerb állampolgárságú, életvitelszerűen Vajdaságban élő férfi előzetes letartóztatását. A bíróság döntése ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Magyarországi sajtóértesülések szerint a fiatal pár nemrég költözött Szegedre, a Szatymazi utcai lakásba, ahol a gyilkosság történt. Más sajtóértesülések szerint a fiatalok csupán szilveszterezni mentek Szegedre.

Facebook-bejegyzéseik szerint a fiatalok október 25-e óta jártak (Fotó: MTI)

Facebook-bejegyzéseik szerint a fiatalok október 25-e óta jártak (Fotó: MTI)

A Večernje novosti belgrádi napilap, magyarországi sajtóértesülésekre hivatkozva arról írt, hogy a fiatalok már az utcán veszekedni kezdtek. Ezt bizonyítja állítólag egy csomag szeletelt kenyér, amit az épület előtti pad tövében hagytak. Ezek az értesülések szerint ezt a kenyeret a fiatalok vásárolták korábban, ám az üzlettől a lakásig vezető úton valami miatt összeszólalkoztak. A Novosti értesülései szerint a Kőműves család néhány tagja január 2-án Szegedre utazott, hogy megkezdje a holttest Szerbiába szállításával kapcsolatos ügyintézést, a család többi tagja pedig a családi házban fogadta a részvétnyilvánítókat. A sajtónak a család egyik tagja sem kívánt nyilatkozni.

Nyitókép: Rendőrök vezetik el a barátnője megölésével gyanúsított 29 éves gunarasi fiút a Szegedi Járásbíróság folyosóján (Fotó: MTI)