2024. április 19., péntek

Najisčekivanijih 50 filmova u 2018. godini

Kratki filmovi koji su reklame tek pravljenih filmova imaju zadatak da namame gledatelje da popune bioskopske dvorane, ali celometražni filmovi često imaju različite i/ili mnogo više poruka pratiteljima sa razlikom od kratkih reklama koji se vrte na tv programima i mogu se pribaviti i sa interneta. Između najočekivanim filmovima koji će se pojaviti u 2018. godini, kao i pri najboljim filmovima iz 2017. godine, ima dosta superherojskih, animiranih, nastavljenih prethodnih filmova, a ni tematika horor žanra nije zapostavljena. Ima filma ruske špijunke, pobunjene kraljice, čitavo ostrovo prepune pasa, a pri drugoj dinosaurusa, itd. Namiguje da filmovi slične tematike, prethodno objavljenih stripova, kao što su filmovi DC, Marvel i X-Men ovoga puta će biti sasvim posebne

Portal msn.com je izvršila analaizu protoka portala online enciklopedije Wikipedia da bi ustanovila kojim očekivanim filmovima najviše pažnje poklanjaju korisnici interneta, i na osnovu posećenih stranica filmova, koji se očekuju za 2018. godinu, po brojilima stranica sastavili su listu 50 najočekivanijih filmova 2018. godine. Datum pri kojoj je planirano prvo emitovanje može još da se promeni i pri svakoj regiji na kojima je planiran prikaz sledećih najočekivanjih 50 filmova u 2018. godini.

Incredibles 2 (50.)

Otvara 15. juna. Za protekla tri meseca 105,653 puta je pročitana na Wikipediji. Prvi deo animacionog filma Incredibles je zaista interesantan, prigradska porodica na jednom dalekom ostrvu radi u cilju dobrog. Veći deo tima za sinhronizaciju glasa animacijonih likova se poklapa onima iz prvog dela i u drugom delu filma (Samuel L. Jackson, Holly Hunter, Craig T. Nelson i Sarah Vowell), u kojoj Elastigirl se bori protiv zlih, i iznenađujuće je da upravo Mr. Incredible će ostati kod kuće sa detetom. Ništa nije sigurnije od poreza, smrti i perfektnosti Pixarovih filmova.

Game Night (49.)

Otvara 2. marta. Za protekla tri meseca 105,746 puta je otvorena stranica o filmu na Wikipediji. Stvoritelji filma Spider-Man: Homecoming i Horrible Bosses (Jonathan Goldstein i John Francis Daley) su ponovo sjedinjeni da naprave zabavnu akcionu komediju. Kada Brooks (Kyle Chandler) izmisli jednu komplikovanu igru za svoju prodicu, snaju i prijatelje, tada su još oprezni, i izgleda veoma zabavno. Trebalo je da bude samo igra, ali upadaju u visoko rangirane kriminalne delatnosti, kojima apsolutno nisu spremni.

Widows (48.)

Otvara 16. novembra. Za protekla tri meseca 113,638 puta je dobila pogodak na Wikipediji. Steve McQueen reditelj posle filma Twelve Years a Slave se gradi po uzoru na jednu britansku tv seriju, presadivši tu u moderno doba Chichagoa. Nakon što četiri muževa umru, udovice spremaju svojevrsnu osvetu. Nakon prva tri filma McQueena i ova bi mogla stići do kandidature za Oscara, ali po tome koga je sve odabrao za glumce (Viola Davis, Colin Farrell, Daniel Kaluuya, itd.) izgleda da i ne bismo mogli čekati do novembra.

Death Wish (47.)

Otvara drugog marta. Za protekla tri meseca 114,607 puta je pročitana na Wikipediji. Eli Roth koji je glumio The Bear Jew pri Inglorious Basterds će ponovo režirati klasiku Charles Bronsona sa Bruce Willisem u glavnoj ulozi. Jedan hirurg iz Chichagoa provodi vreme spašavajući ljude. Ali, kada je njegova supruga (Elisabeth Shue) i ćerka napadnuta, hirurg sprema osvetu. Smrt supruge pretvara hirurga u brutalnog osvetnika koga mediji i pravda gone. Sa srećom film ne smatra sebe veoma ozbiljno, u pitanju je laka verzija.

Mamma Mia! Here We Go Again (46.)

Otvara 20. jula. Za protekla tri meseca 116,677 puta je otvorena stranica o filmu na Wikipediji. Tim iz prvog dela se ponovo sjedinio nadajući se ponovljenom uspehu prvog dela.

Crazy Rich Asians (45.)

Otvara 17. avgusta. Za protekla tri meseca 118,730 puta je dobila pogodak na Wikipediji. Crazy Rich Asians je pravljena po noveli Kevin Kwan koja je postala best seller. Bavi se specijalnom svadbom jedne modne dizajnerke i najbogatijeg čoveka na svetu. Profesorku ekonomije rođene u Cupertinou (Constance Wu) privlači njen kolega i prijatelj da prisustvuje dešavanju, ali pre neće joj reći obim tog događaja niti da njegova majka želi da mu pribavi suprugu iz svog kruga svega nekoliko imućnih prijatelja.

How the Grinch Stole Christmas (44.)

Otvara devetog novembra. Za protekla tri meseca 119,818 puta je pročitana na Wikipediji. How the Grinch Stole Christmas se već smestila u novogodišnjoj prazničnoj sezoni nakon što je kratkometražni televizijski film 1966. godine, i nakon sa Jim Carreyem ponovo režirana verzija je stavljena na repertoar 2000. godine. Benedict Cumberbatch bez nedoumice poklanja svoj intelekt karakteru dr. Seuss u filmu kompjuterske animirane verzije koja se pojavljuje novembra 2018. godine.

A Star Is Born (43.)

Otvara 18. maja. Za protekla tri meseca 125,516 puta je otvorena stranica o filmu na Wikipediji. Bradley Cooper glumi rock zvezdu u starijim godinama koji se zaljubljuje u znatno mlađu zvezdu (Lady Gaga) u ponovo režiranom filmu iz 1976. godine Barbra Streisand/Kris Kristofferson koja je zapravo ponovo režirano delo iz 1954. godine Judy Garland, a ta je pak ponovna režija klasike iz 1937. godine od Janet Gaynor. Film je režisersko debitovanje Coopera, pri kojoj Dave Chapelle se latio sporedne glumačke uloge.Alita: Battle Angel (42.)

Alita: Battle Angel (42.)

Otvara 20. jula. Za protekla tri meseca 128,788 puta je otvorena stranica o filmu na Wikipediji. Alita: Battle Angel film je pravljen po stripu Manga, prepričava priču Alite (Rosa Salazar), kiborga koju pronalazi Ido (Christoph Waltz) koji postaje njen staratelj. Robert Rodriguez je pisao i režirao SF triler (ali je i James Cameron puno angažovan) u post apokalitičnom 26. veku koja po prvim insertima iz filma veoma je lepo prikazana. Michelle Rodriguez, Jennifer Connelly, Mahershala Ali se nalaze među glumicama filma koja deluje sasvim zanimljivo.

Mary Queen of Scots (41.)

Otvara drugog novembra. Za protekla tri meseca 129,056 puta je dobila pogodak na Wikipediji. Istorijska drama ima zadatak da prikaže ljudskost kraljice Škotske Mary Stuart (Saoirse Ronan) koja vodi neuspeli pokušaj ka savladanju vladavine njenog rođaka, prve Elizabeth koju glumi Margot Robbie. Po scenografisti House of Cards, Beau Willimon koji je pisao i scenario i za ovaj film, film će biti prepun dvorskim intrikama. Ali, pošto obe glumice se nalaze među pet najboljih za glavnu žensku ulogu ove godine, to je to što čini Mary Queen of Scots naslov zaista intersantnim.

Christopher Robin (40.)

Otvara trećeg avgusta. Za protekla tri meseca 131,271 puta je pročitana na Wikipediji. Film zamišlja odraslog Christophera Robina koji nakon što stiže kući susreće se sa prijateljem iz detinjstva zvane Vini Pu (Winnie the Pooh). Bizarno? Jeste. Ali režiser Marc Forster zaslužuje odličja sumnje. (Režirao je i Finding Neverland kao i World War Z). Ewan McGregor poklanja svoj glas Robinu. A film izgleda kao presađeni film Hook u svet kompjuterske animacije, što nimalo nije loš.

The Commuter (39.)

Otvara 12. januara. Za protekla tri meseca 131,881 puta je otvorena stranica o filmu na Wikipediji. Tokom svakodnevnog putovanja Michael McCauley (Liam Neeson) dobija jednu ponudu, da nađe jedinog putnika pre zadnje stanice koji ne pripada ostalima i sa tim dobije nagradu. Ali, ubrzo shvata da je u pitanju mnogo više od toga.

Skyscraper (38.)

Otvara 13. jula. Za protekla tri meseca 149,744 puta je dobila pogodak na Wikipediji. Bivši pregovarač sa kidnapovateljima iz FBI, koji trenutno se bavi obezbeđivanjem oblakodera, nalazi se u Kini, gde o najvećoj i najbezbednijoj građevini treba da pripremi izveštaj, ali se ta iznenada zapali, a on je među osumnjičenima za paljenje, pa treba da dokaže da nije kriv, ali najpre treba da izbavi svoju porodicu koja se zaglavila u gorućem oblakoderu. Puno toga se dešava, ali to što se pamti je: Kina, oblakoderi i naravno Dwayne “The Rock” Johnson.

Soldado (37.)

Otvara 29. juna. Za protekla tri meseca 154,733 puta je pročitana na Wikipediji. Sicario je bio politički triler koji je predstavio kartele i pripadnike bezbednosnih snaga na granicama. Soldado nastavlja tamo gde je prvi film završio. Alejandro Gillick (Benicio del Toro) i Matt Graver (Josh Brolin) vode istragu protiv kriljumčara i terorista. Praviti nastavak filmu Sicario, i to bez Emily Blunt, koja se istakla u prvom filmu je možda samo pola uspeha, ali Taylor Sheridan koji je zanimljiv glas Hollywooda, vratio se i misli o tome drugačije.

Love, Simon (36.)

Otvara 16. marta. Za protekla tri meseca 167,549 puta je dobila pogodak na Wikipediji. Po noveli YA (ka omladini, fiktivnog sadržaja) naslova Simon vs. The Homo Sapiens Agenda film Love, Simon prati homoseksualca Simona kojeg glumi Nick Robinson. Robinson se već istakao pri The Kings of Summer filmu pored zvezde 13 Reasons Why, Hannah Baker.

Mary Poppins Returns (35.)

Otvara 25. decembra. Za protekla tri meseca 172,069 puta je pročitana na Wikipediji. U ovom filmu o Mary Poppins, Jane i Michael odrastu u teškoj i depresivnoj industrijskoj zoni Londona, gde ih posećuje Mary Poppins (Emily Blunt) da bi vratila radost njihovom detinjstvu. Glumci filma su zanimljivi: Meryl Streep, Colin Firth i Lin-Manuel Miranda.

Jungle Book (34.)

Otvara 19. oktobra. Za protekla tri meseca 173,902 puta je otvorena stranica o filmu na Wikipediji. Verovatno je manje svrsishodno ponovo praviti film o Knjizi džsungle toliko blizu uspeha predstave istoimenog filma ali od Disney 2016. godine, a obe su trebale da se pojave tad, u skoro isto vreme. Nova Warner Brothers verzija stiže u oktobru, i u originalu se vezuje ka oskarovcu Alejandro González Iñárritu, kao i ka Steve Cloves i Ron Howard. Sa najnovijom Jungle Book filmom Andy Serkis se prvi put pojavljuje u ulozi režisera (a igrao je Golluma pri Lords of the Rings i Cezara pri Planet of the Apes). Velika razlika u vremenu naspram planirane premijere, nije dobar znak, ali sa izvrsnim glumcima (Cate Blanchett, Christian Bale, Benedict Cumberbatch) deluje ipak dobro.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (33.)

Otvara 16. novembra. Za protekla tri meseca 177,093 puta je dobila pogodak na Wikipediji. Teško je pobediti uzbuđenost informišući se o novom Harry Potter filmu, pogotovo u kojem nastupaju Zoë Kravitz, Eddie Redmayne i Jude Law kao mladi Dumbledore.

Peter Rabbit (32.)

Otvara devetog februara. Za protekla tri meseca 185,689 puta je pročitana na Wikipediji. Film je crtan po uzoru na knjigu The Tale of Peter Rabbit popularne dečije knjige, a Petaru zeki poklanja glas James Corden da bi se takmičio sa Mr. McGregorem (Domhnall Gleeson) da bi pridobio naklonost susedne devojke (Rose Byrne). Sa prvim filmskim insertom delo Beatrix Potter je pridobila puno kritika, ali sa konačnom verzijom film će u mnogome biti bolji.

Bohemian Rhapsody (31.)

Otvara 25. decembra. Za protekla tri meseca 187,357 puta je otvorena stranica o filmu na Wikipediji. Priziva sećanje ka grupi Queen i ka njihovom frontmenu Freddie Mercury, ali pri pravljenju filma puno toga se menjalo i pitanje je da li će režiser Dexter Fletcher uspeti prikladno da sklopi snimljeni sadržaj u vizuelno dobar i interesantan film ili će još što šta da se promeni do decembra u vezi ovog filma.

Robin Hood (30.)

Otvara 21. septembra. Za protekla tri meseca 210,625 puta je dobila pogodak na Wikipediji. Tokom godine 2017 reditelj Guy Ritchie (Snatch) je napravio filmski eksperiment ka prizivanju sećanja na kralja Artura, koja je primljena mešovito. Sada pokušava da prepriča legendu Robina Hooda i za to koristi ponovno pisanja autora King Arthur: Legend of the Sword. Taron Egerton (Kingsman) će biti u ulozi legendarnog korisnika luka, Jamie Foxx u ulozi Little Johna, a Ben Mendelsohn glumi šerifa iz Nottinghama.

God Particle (29.)

Otvara drugog februara. Za protekla tri meseca 216,406 puta je pročitana na Wikipediji. Ovaj film čiji krajnje ime može još da se promeni ka drugačijim, februarsko pojavljivanje ne može značiti puno dobrog, jer u to doba gledaoci u manjem broju posećuju bioskope. Ali, dobar je znak da film je svrstan kao treći u Cloverfield seriji J.J. Abrams, što može da učini ovaj svemirski horor dobro prihvaćenijim, u kojoj nastupaju Gugu Mbatha-Raw i David Oyelowo.

Venom (28.)

Otvara petog oktobra. Za protekla tri meseca 224,509 puta je otvorena stranica o filmu na Wikipediji. Film govori o priči Venoma, o Spider-Man superheroju kojeg glumi Tom Hardy u društvu Riz Ahmed, Jenny Slate i Michelle Williams. Venom će biti prvi film u Sony Studios Marvel Universe (a preostali od Marvel inspiranih filmova je plasiran od strane Disney izuzev X-Men filmova kojih Fox plasira), će biti klasifikacije R, što znači da osobe ispod 17 mogu da prate film samo u prisustvu roditelja ili sa odobrenjem i u društvu odrasle osobe predviđene za to.

Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2 (27.)

Otvara 21. novembra. Za protekla tri meseca 226,357 puta je dobila pogodak na Wikipediji. Prvi deo Wreck-It Ralph je zaradio 500 miliona dolara i kandidaturu za Oscara, a to znači da nije se moglo zaobići drugi deo. Posle šest godina Ralph (John C. Reilly) i njegova drugarica Vanellope (Sarah Silverman) nekako uspevaju da prođu kroz Wi-Fi router i po naslovu pobede internet. Ostali glumci su Taraji P. Henson, Kristen Bell, Alan Tudyk, Idina Menzl, Jane Lynch i Mandy Moore.

12 Strong (26.)

Otvara 19. januara. Za protekla tri meseca 230,493 puta je pročitana na Wikipediji. Film pravljen od best seller knjige Horse Soldiers o jednoj grupi CIA operativaca i specijalne službe na misiji u Afganistanu nakon 9/11. Neravani teren primorava 12 operativaca da nauče boriti se na konju uz samo toliko opreme koju mogu da nose sa sobom. Film je prvo glavno delo Nicolai Fuglsig režisera, sa glumcima kao što su Chris Hemsworth, Michael Shannon i Michael Peña.

A Wrinkle in Time (25.)

Otvara devetog marta. Za protekla tri meseca 253,689 puta je otvorena stranica o filmu na Wikipediji. Wrinkle in Time je pustolovina tri dece koja sa triju tajanstvenih karaktera su primorana da otputuju do najzlije planete da bi spasili svog oca. U režiji Ava Duvernay (Selma) i sa glumcima Reese Witherspoon, Mindy Kaling, Gugu Mbatha-Raw, Chris Pine, sa glavnom ulogom Oprah Winfrey, prema preliminarnim procenama može postati uspešan.

Red Sparrow (24.)

Otvara drugog marta. Za protekla tri meseca 270,998 puta je dobila pogodak na Wikipediji. Snimljen od knjige bivšeg CIA operativca Jason Matthews film Red Sparrow pripovedava priču ruske balerine koja špijunira (Jennifer Lawrence) i zadatak joj je da zavede jednog CIA operativca (Joel Edgerton). Ali nakon što obostrano se zaljubljuju, od toga postaje incident međunarodne prirode. Reditelj je Francis Lawrence (Hunger Games: Catching Fire).

Insidious: The Last Key (23.)

Otvara petog januara. Za protekla tri meseca 272,655 puta je pročitana na Wikipediji. Treći deo filmova Insidious je puna paranormalne hajke koja ovog puta potiče iz kuće parapsihologa Elise Rainer (Lin Shaye). Jason Blum (Get Out) je napredovao u najznačajnijeg producera horor filmova u Hollywoodu, sa takvom specijalnošću koja i projekte malog budžeta može učiniti puno novca zarađujućima. Paranormal Activity je snimljen od samo 15 hiljada dolara a zaradio je 100 miliona, dok ka prvoj Insidious investiranih 1,5 miliona je pretvorio u 97 miliona na međunarodnoj sceni.

Isle of Dogs (22.)

Otvara 23. marta. Za protekla tri meseca 275,666 puta je otvorena stranica o filmu na Wikipediji. Wes Anderson je majstor pravljenja kućica za lutke u koje smešta ubedljive neurotične drame. Njegov najnoviji film pripovedava priču jednog dečaka koji traži izgubljenog kućnog ljubimca na Ostrvu pasa u Japanu. Sastav glumaca zadržava dah: Bill Murray, Greta Gerwig, Scarlett Johansson, Jeff Goldblum, Frances McDormand, Bryan Cranston, Edward Norton i Tilda Swinton.A Quiet Place (21.)

A Quiet Place (21.)

Otvara šestog aprila. Za protekla tri meseca 280,493 puta je dobila pogodak na Wikipediji. Ovaj horor triler govori o porodičnoj gazdinstvu kojoj preti nevidljivo zlo. Film je pisao i uređivao glumac karaktera Jim iz The Office, John Krasinski. Film prati bezbučan život Krasinskija i njegove stvarne supruge Emily Blunt, koji u slozi, ali bez govora provode dane jer to je jedini način da savladaju zlo koja im preti. Film klaustrofobično grozni u stilu fanatične 10 Cloverfield Lane.

Ready Player One (20.)

Otvara 30. marta. Za protekla tri meseca 281,826 puta je pročitana na Wikipediji. Po SF noveli Ernest Cline film Ready Player One prepričava priču Wade Watts (Tye Sheridan) koji traži jedno uskršnje jaje u virtualnoj realnosti kompjuterske igre koju je programer igre ostavio iza sebe pre nego što je umro. Priča predviđa distopičnu budućnost pri kojoj uskršnje jaje je simbol pribavke bolje nadanog bogatstva, što čini traženje još očajnijim i opasnijim za sve igrače. Novela Clinea je veoma popularna, ali pravo uzbuđenje u vezi filma je ta što se pričinjava kao da je zapostavljeni Spielbergov film, koju zapravo stvarno režira Steven Spielberg.

Maze Runner: The Death Cure (19.)

Otvara 26. januara. Za protekla tri meseca 292,731 puta je otvorena stranica o filmu na Wikipediji. U završnom delu Maze Runner trilogije Thomas (Dylan O’Brien) i nekoliko učenika/gladijatora traže lek protiv bolesti od čega se umire. Serijal Maze Runner je nastao od popularnih knjiga James Dashner pisanih ka omladini, a prva dva filma su zaradila preko 300 miliona dolara, te i treći deo bi mogao postati hit. Thomas Brodie-Sangster, iz fantastične serije Godless sa Netflixa glumi Newt-a.

Tomb Raider (18.)

Otvara 16. marta. Za protekla tri meseca 292,781 puta je dobila svojevrstan pogodak na Wikipediji sem ako se nije pomešala sa istoimenom igrom Tom Raider koja se iznova pokrenula 2013. godine, a baš o tom novom početku glasi i film u kojem glavni junak Lara Croft je još mlada i treba da nauči kako da preživi i da omogući opstanak njenom timu na tajanstvenom ostrvu. Glavnu junakinju više ne glumi Angelina Jolie već Alicia Vikander.

Solo: A Star Wars Story (17.)

Otvara 25. maja. Za protekla tri meseca 294,360 puta je pročitana na Wikipediji. Star Wars tematika je postala toliko vredna da svako delo je kontrolisano sa vrha, i sve što bi se desilo za vreme snimanja, iza kulisa i kamera brzo bi se pročulo. Kada je Disney potpisao ugovor sa rediteljima Chris Miller i Phil Lord (21 Jump Street i The Lego Movie) da režiraju poseban film o Han Solo, obožavatelji su se radovali. A među glumcima se nalazi Alden Ehrenreich, Donald Glover, Emilia Clarke i Woody Harrelson. Oni prepričavaju priču mladog Hana, ali bez dešavanja na snimanju, na koje smo isto znatiželjni.

The Predator (16.)

Otvara trećeg avgusta. Za protekla tri meseca 323,300 puta je otvorena stranica o filmu na Wikipediji. Posle nekoliko godina nakon što je dvadesetdvogodišnji Shane Black prodao svoj script za snimanje Lethal Weapon filma, što ga je katapultirao do Hollywooda, i imao je sporednu ulogu u klasici Arnold Schwarzenegger/Carl Weathers po imenu Predator, sada kao režiser i pisac scenografije nakon Iron Man 3 i Kiss Kiss, Bang Bang naslova, napisao je i uređuje film Predator u ponovnoj izvedbi koja vodi u pradžsunglu Centralne Amerike u kojem jedan vanzemaljac monstrum lovi upravo one koji su poslati protiv njega, sa glavnim ulogama Boyd Holbrook i Olivia Munn.

Fifty Shades Freed (15.)

Otvara devetog februara. Za protekla tri meseca 341,592 puta je dobila pogodak na Wikipediji. U trećem delu ljubavnog trilera, Christian Grey (Jamie Dornan) i Anastasia (Dakota Johnson) se susreću sa namerom da prevaziđu prošlost Mr. Grey. Od izuzetno popularnih knjiga snimljen Fifty Shades Freed film bi mogao da ponovo puno kasira na blagajnama, jer oba prva dva dela su zaradila preko 340 miliona.

Mission: Impossible 6 (14.)

Otvara 27. jula. Za protekla tri meseca 361,294 puta je pročitana na Wikipediji. Priču šestog dela drže pod tajnom, ali toliko se daje već primetiti iz inserta da se radi o internacionalnoj osnovi sa elementima atletskog penjanja i trke motorbicikala. Tom Cruise ponovo glumi Ethan Hunt-a, u sklopu Simon Pegg (Shaun of the Dead), Michelle Monaghan (Kiss Kiss, Bang Bang), i Henry Cavill (Man of Steel). Po piscu scenografije i režiseru Christopher McQuarrie radi se o zanimljivoj temi poput The Usual Suspects i Edge of Tomorrow.

Ant-Man and the Wasp (13.)

Otvara 6. jula. Za protekla tri meseca 374,006 puta je otvorena stranica o filmu na Wikipediji. Filmovi inspirisani superherojima Marvelovih stripova su postali svi mega hitovi, neiznenađujuće. U nastavku Ant-Man Scott Lang (Paul Rudd) skuplja snage za nov poduhvat sa partnerom The Wasp (Evangeline Lilly). Režiser je Peyton Reed (Bring It On) koji prvu Ant-Man je učinio veoma uspešnim, i sa drugim delom bi mogao da duplira.

Annihilation (12.)

Otvara 23. februara. Za protekla tri meseca 391,044 puta je dobila pogodak na Wikipediji. Film rađen po prvom delu Southern Reach trilogije Jeffa VanderMeera predstavlja priču biologa (Natalie Portman) kako želi pronaći svog supruga (Oscar Isaac), a nalaze se na jednoj tajnoj ekspediciji. Biolog i tri kolega kojih glume Tessa Thompson, Jennifer Jason Leigh, i Gina Rodriguez međutim brzo se upliću u opasne situacije, pošto u nadprirodnim situacijama bez prihvatljivog komentara za te, jedan strašan monstrum napada. Interesantno je gledati režisera Alex Garland u jednom novom SF trileru.

Rampage (11.)

Otvara 20. aprila. Za protekla tri meseca 392,083 puta je pročitana na Wikipediji. Po jednoj arkadnoj igri, pri kojem igrač upravlja monstrumom u cilju razaranja građevina, film Rampage pripovedava priču jednog primatologa (Dwayne “The Rock” Johnson) koji svoju ultrainteligentnu sivu gorilu greškom pretvara u mutanta koji bi da razara gradove, kao krivi ishod neuspelog eksperimenta nad njim. Reditelj San Andreasa ponovo priređuje jedan film spasavanja ljudi i infrastrukture.

Ocean's Eight (10.)

Otvara osmog juna. Za protekla tri meseca 394,717 puta je otvorena stranica o filmu na Wikipediji. Završni deo, spin off serijala Ocean’s Eleven je Ocean’s Eight. Tim sastavljen isključivo od dama nameravaju izvesti delo veka na Met Gala. U filmu režije Gary Ross (Hunger Games i Pleasantville) nastupaju Sandra Bullock, Cate Blanchett, Rihanna, Mindy Kaling, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Awkwafina i Helena Bonham Carter, te ovaj film je zaista svojevrstan i izvanredan.

Pacific Rim: Uprising (9.)

Otvara 23. marta. Za protekla tri meseca 476,815 puta je dobila pogodak na Wikipediji. Prvi deo Pacific Rim je malo ludilo, ali ipak lep i interesantan, jer Guillermo del Toro režiser pravi samo lepe filmove. Nastavak međutim ne režira del Toro već tv režiser Steven S. DeKnight (Daredevil). Priča prati sina (John Boyega) pilota koji je poginuo u borbi protiv Kaiju robota. Film izgleda kao da se Godzila susrela sa BattleBots.

Aquaman (8.)

Otvara 21. decembra. Za protekla tri meseca 486,577 puta je pročitana na Wikipediji. Najnoviji DC film Aquaman prati vodenog čoveka Aquaman kojeg glumi zvezda Game of Thrones Jason Momoa a ipak ne zvezda Entourage serijala Vinny Chase. Aquaman je naslednik trona Atlantis, koga su učili da spase svoj narod i postane superheroj, ali zar zaslužuje ceo film njegova istorija? DC je poznat po tome da tera svoje filmove u emotivne narave, ali režiser James Wan koji se istaknuo sa horor filmovima i sa Furious 7 razume da filmovi prvenstveno treba da budu zabavnog karaktera, te može reformirati DC filmove.

The Nun (7.)

Otvara 13. jula. Za protekla tri meseca 489,691 puta je otvorena stranica o filmu na Wikipediji koji je peti deo Conjuring serijala a prati lik iz drugog dela Conjuring. Otac Burke (Demián Bichir) putuje u Rim, da bi istražio smrt jedne opatice. James Wan, koji je režirao prva dva dela Conjuring je u vezi sa nastavkom Nun spomenuo da sa velikim brojem horor filmovima Hollywood puno zarađuje, ukupno je pribavila preko 1 miliardi dolara.

The New Mutants (6.)

Otvara 13. aprila. Za protekla tri meseca 515,965 puta je dobila pogodak na Wikipediji. Novi X-Men film prikazuje jednu malu grupu mutanata koji se nalaze u bekstvu iz laboratorije u kojem su bila zatvorena. Film iz 2014. godine The Fault in Our Stars režisera Josh Bone je postao veliki hit. Kao nastavak tome, The New Mutants je rađen po uzoru na grafičku novelu Chrisa Claremont i Bob McLeod tematike X-Men. A među mladim glumcima se nalazi Charlie Heaton iz Stranger Things i Maisie Williams iz Game of Thrones.

Deadpool 2 (5.)

Otvara prvog juna. Za protekla tri meseca 573,764 puta je pročitana na Wikipediji. Verovatno nema glupljeg filma koji je uspešniji od prvog dela Deadpool koji je primljen sa ogromnim brojem kritika, zbog psovki i sarkastičnog humora koju Ryan Reynolds glavni glumac i pri drugom delu govori, pošto je dobio priliku da reprizira. Sa režiserom David Leitch studio drži priču drugog dela pod katancem. Pored Reynoldsa u filmu glume i Josh Brolin, T.J. Miller, i Zazie Beetz.

Jurassic World: Fallen Kingdom (4.)

Otvara 22. juna. Za protekla tri meseca 617,926 puta je otvorena stranica o filmu na Wikipediji. Sa prvim delom Jurassic World Universal je potpisao ugovor sa Colin Trevorrow režiserom i ovlastio ga da upravlja nad gigantskim blockbusterom dinosaurusa, što je bila odluka sa kojom su zaradili 1,6 miliardi dolara. Studio ponovo pokušava, ali sad sa angažmanom J.A. Bayona. Chris Pratt i Bryce Dallas Howard su se vratili da bi ovoga puta spasili dinosauruse od isprebljenja pošto se vulkan aktivirao u Jurrassic Worldu. Dinosaurusi, vulkanske erupcije, karizmatični glumci, recept je dat za jedan nov bioskopski uspeh.

X-Men: Dark Phoenix (3.)

Otvara drugog novembra. Za protekla tri meseca 648,046 puta je posećena na Wikipediji. Piscu scenografije Star Wars: Rebels je X-Men: Dark Phoenix režisersko debitovanje. Delo Simon Kinberg se odvija devet godina nakon X-Men: Apocalypse. Ovog puta signal sunčevog zraka pretvara Jean Grey u The Dark Phoenix, koju X-Men treba da pobedi. Glume: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence i Sophie Turner koja ponovo je u ulozi Jean Grey. Film ima čudnu priču ali snažni glumački tim i X-Men tematika ponovo garantuje da će ovaj naslov postati hit.

Black Panther (2.)

Otvara 16. februara. Za protekla tri meseca 816,529 puta je posećena na Wikipediji. I Black Panther se gradi na seriji Marvel stripova, predstavlja naslednika trona fiktivnog naroda Wakanda kako se razvija u superheroja imena Black Panther. Chadwick A. Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Angela Bassett i Forest Whitaker glume, prikazana je izuzetno lepa reklama sa insertima iz filma. Ryan Coogler je režiser koji se snašao i sa Fruitvale Station i Creed. Ovo je već treći njegov film i najveći, i izgleda da će postati najbolji superherojski film zadnjih godina, ali će je sigurno preteći dva ipo meseca kasnije:

Avengers: Infinity War (1.)

Koja otvara 4. maja, za protekla tri meseca 2,023,708 puta je posećena na Wikipediji. Predstavlja prvi deo filma koja ima dva dela i obe mogu postati najsvetlije tačke najboljih deset godina Hollywooda. Počev od prve Iron Man iz 2008. godine Marvel Studios je plasirao 17 hit filmova, prevashodno sa karakterima Avenegers serije. Avengers: Infinity War okupljulje superheroje Avengersa sa istim iz Guardians of the Galaxy (jer, zašto da ne, kada je dobra ideja) da bi oni skupa pobedili glavno zlo Thanos koga glumi Josh Brolin. Niko ne raspravlja o tome da Marvel Studios i Russo Brothers, koji su režirali The Avengers filmove, sa novim njihovim delom sa razlogom mogu očekivati prihod od 1 milijarde dolara kao što je to Star Wars: The Last Jedi do prvog januara 2018. internacionalno već sakupio. Avengers: Infinity War je prelepa šarenost kavalkade boja, građenih sa CGI scriptovima kontrolisanim detaljima kompjuterske grafike.