2024. április 25., csütörtök

Új orvosi rendelő nyílott Zomborban

Az elmúlt esztendő utolsó munkanapján beteljesedett a Goge település lakóinak óhaja, mivel ebben a városrészben megnyílt az orvosi rendelő, a gyógyszertár és a postahivatal.

A lakóknak most már nem kell a város központjába utazni egészségügyi ellenőrzésre, gyógyszerekért vagy postai ügyintézésért, mindezt megtehetik a város tulajdonában lévő, teljesen felújított épületben.
A létesítményt a környéken lakók kérték a polgármester asszonytól, Dušanka Golubovićtól, amikor tavaly, az év elején a városi és falusi helyi közösségekben kikérte a lakosság véleményét a legégetőbb beruházásokat illetően. A város az épület felújításába mintegy ötmillió dinár értékű összeget fektetett be, amihez tartományi és köztársasági támogatást is szerzett.
Az épület ünnepélyes megnyitóján dr. Úri Emese, a Dr. Đorđe Lazić Egészségház igazgatónője kiemelte, hogy a helyi önkormányzat segített a rendelő berendezésének, egészségügyi felszerelésének beszerzésében, egyben fölhívta a környéken lakókat, hogy már az új év kezdetén jelentkezzenek a rendelőben.
– Fontos, hogy jelentkezzenek azok a páciensek, akik az egyéb rendelőkből ide szeretnének feliratkozni. Nem kell személyesen áthozniuk a kartonjukat, azt mi megtesszük a jelentkezésük után. Az egészségügyi minisztérium előírása szerint a rendelőben 1600 bejegyzett pácienst egy orvos és egy nővér lát el, amennyiben több lesz a beteg, megszervezzük a két műszakos ellátást – fogalmazott az igazgatónő.
A város támogatásával három EKG-berendezést, öt inhalátort, tizenöt vérnyomásmérőt, sebészeti eszközöket és bútorzatot vásároltak az újonnan megnyitott rendelőbe.
Az épületben a Galen Pharm gyógyszertár végzi az ellátást. Az újonnan megnyitott postafiók minden postai szolgáltatás terén a Goge városrész lakosainak szolgálatában áll.