2024. április 20., szombat

A lányok jutottak a legtovább

Az elmúlt év utolsó napjaiban a Videoton Baráti Kör Egyesület 18. alkalommal rendezte meg Székesfehérváron a Masterplast Fehérvári Futballfesztivál elnevezésű nemzetközi teremtornát, amelyen három délvidéki csapat is részt vett.

A férfiak mezőnyében a Délvidéki Betyárok nevű csapatnak nem sikerült pontot szereznie a B csoportban, így a több Tisza menti és körzeti ligás labdarúgót is a soraiban tudó együttes számára már az első napon véget ért a verseny. A G csoportban a Csantavér gárdája két 2:2-es döntetlennel és egy fölényes győzelemmel a 2. helyet szerezte meg, ami elég is volt a továbbjutáshoz. Az egyenes kieséses szakaszban azonban a beregszászi Beregvidék már túl nagy falatnak bizonyult Szabó Flóriánék számára, a kárpátaljai együttes ugyanis 8:2-es győzelemmel léphetett tovább a negyeddöntőbe.

A nők mezőnyében a Magyarkanizsa NLK rosszul kezdett, hiszen a B csoport nyitómeccsén a házigazdák első felállítása 3:0-ra verte a fehér mezeseket. Második mérkőzésükön azután Vajda Fángyó tanítványai már jobban teljesítettek, a végig fölényben játszó délvidéki lányok Knežević Milana góljával legyőzték a Vidi tartalékcsapatát, és a három pontnak köszönhetően bejutottak az elődöntőbe, ahol a Tisza menti együttes végig jó teljesítményt nyújtott, és a csapatkapitányi karszalagot viselő Balázs Bettina találatával legyűrte az A csoportot megnyerő Baracs gárdáját. A döntőben az észak-bácskai csapat ismét a Videoton legjobbjai ellen lépett pályára, a finálé pedig nem is kezdődhetett volna rosszabbul a vendégek szempontjából, a hazaiak ugyanis már az 1. percben bevették Csizmadia Klaudia kapuját. A bekapott gól után a magyarkanizsaiak gyorsan rendezték soraikat, és Balázs révén hamar kiegyenlítettek. A hátralevő időben viszont már csak a székesfehérvári lányok tudtak újabb gólokat szerezni, így a tornán minden meccsüket megnyerő piros-kékek a végén 3:1-es győzelmet ünnepelhettek.

A szervezők a női torna legjobb játékosának Kneževićet választották meg, aki a döntőben egy kisebb sérülés miatt néhány percig pályán kívül volt, a hazaiak pedig pont ekkor rúgták a második és a harmadik találatukat is.